Хаосът в Кършияка между моста на „Васил Априлов” и този

...
Хаосът в Кършияка между моста на „Васил Априлов” и този
Коментари Харесай

На пловдивчани им писна - взеха организацията за движение в Кършияка в свои ръце

Хаосът в Кършияка сред моста на „ Васил Априлов” и този на Герджика продължава, макар че Водният цикъл там най-сетне бе завършен. След като повече от две години живеещите в квартала трябваше да се молят да имат вода и да минат с колата си по улицата, в този момент обстановката не е по-добра.

От началото на годината от „ Организация и надзор на транспорта” вкараха напълно нова организация на придвижването. Тя е в сходство с Генералния проект за придвижване, който бе признат от Община Пловдив, като в него е заложено в поти всички квартали на града да има еднопосочно придвижване.

В последните 6 месеца придвижването по бул. „ Марица-север “ в сектора от ул. „ Карловска “ до „ Златна Панега “, както и по вътрешните улици в карето сред ул. „ Победа “, „ Сава Муткуров “, „ Златна Панега “ и бул. „ Марица-север “ е еднопосочно. От ОКТ пък инсталираха 89 знака, които обаче не се нравят на мнозина.

Така пловдивчани са взели нещата в свои ръце и със спрей са надраскали знаците на еднопосочните улици, които указват, че е неразрешено прекъсването. Такива знаци има по ул. „ Сава Муткуров”, както и нейни пресечки.

Според хора, които живеят в зоната, въпросните знаци по този начин или другояче не се съблюдават, само че по този метод се заобикаля санкция, в случай че служители на реда заловен някого в нарушаване. Въпрос на време е ОКТ да оправят знаците, а сигурно неслед дълго те още веднъж ще бъдат надраскани. Или с други думи – ще има дълга игра на котка и мишка в зоната.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР