Хаосът беше неизбежен, след като САЩ решиха да напуснат Афганистан.

...
Хаосът беше неизбежен, след като САЩ решиха да напуснат Афганистан.
Коментари Харесай

Байдън: Хаосът в Афганистан беше неизбежен

" Хаосът беше неминуем, откакто Съединени американски щати взеха решение да изоставен Афганистан. Не знам по какъв начин можеше да се избегне ", съобщи американският президент Джо Байдън в изявление за „ Ей Би Си нюз “.

" Лидерът на афганистанското държавно управление, се качи на аероплан, излетя и отиде в друга страна, а подготвените от Съединени американски щати афганистански войски изоставиха оборудването си и побегнаха ", подсети президентът на Съединени американски щати.

" Така че въпросът през цялото време беше дали ще решим да напуснем в инструкции от нас период, дали удължаваме до 1 септември, или изпращаме доста повече войски в страната. Алтернативата на изтеглянето беше ескалация, откакто предходният президент Доналд Тръмп реализира съглашение , че ще се изтеглим до 1 май. В подмяна на това американците не бяха нападани ", уточни Байдън.

По думите му талибаните оказват помощ на Съединени американски щати в евакуацията на американците, само че има повече проблеми с евакуацията на " тези, които ни помагаха, когато бяхме там ".

Той съобщи, че американски елементи могат да останат в Афганистан и след 31 август, в случай че до тогава не бъдат евакуирани сполучливо всички жители на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР