Хаос в Елхово и Сарафово, заради елементарин условия и липса

...
Хаос в Елхово и Сарафово, заради елементарин условия и липса
Коментари Харесай

Мариана Тошева от ДАБ за ситуацията с бежанците: Правим всичко, за да им е комфортно

Хаос в Елхово и Сарафово, поради елементарин условия и липса на храна и вода тази заран, напомни водещата на " Още от деня " по Българска национална телевизия.

От мястото разяснява Мариана Тошева, ръководител на Държавната организация за бежанците:

" До момента никого не сме настанили в Елхово, чакаме с трен от Варна 64 индивида, които ще дойдат в Ямбол и ще бъдат доведени. 
Не зная за млякото за какво не е стигнало, който е поискал, имаше задоволително, и сега има бебешко мляко, може би имаше закъснение с каните за стопляне, вода има непрестанно, регионалната администрация и кметът на Елхово носят вода, БЧК обезпечават тоалетна хартия, памперси. Напрежение имаше, тъй като хората се вълнуват дали ще стоят още една вечер, дали ще потеглят, накъде потеглят, напаравихме организация според четири вида групи да напаснем наличните бази и досега 6 рейса отпътуваха към бази за страната. 

Имаше прецизен проект за информиране, знаеше се коя група накъде потегля, само че имаше всевъзможни реакции, в спешна обстановка решения се вземат бързо, сътрудниците от щаба ни поддържат. Над 40 000 индивида бяха разказани в анкетата и успяхме да отсеем кой за къде е, ние реагирахме съгласно обстановката. Дали е закъсняла, ще стане ясно, тези които сме вътре в нещата, сме отговаряли на потребностите им - дребни деца да са с майките си, да не се разделя фамилията, групи, които се познават, като мини общности да си оказват помощ дружно. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР