Хаос с електронните фишове. Системата на КАТ не позволява да

...
Хаос с електронните фишове. Системата на КАТ не позволява да
Коментари Харесай

Хаос с електронните фишове: Сайтът на МВР показва само връчени глоби

Хаос с електронните фишове. Системата на КАТ не разрешава да ревизираме за неполучени санкции. Зрители на Нова тв алармират, че уеб сайтът на Министерство на вътрешните работи демонстрира единствено към този момент връчените санкции, само че не и тези, за които не знаем.

От министерството изясняват, че по закон електронните фишове влизат в действие, чак откакто бъдат връчени персонално и по тази причина не излизат на уеб страницата.

" Това е направено, тъй като има в самото законодателство давностни периоди. Лицата, когато схванат, че са направили нарушавания, започват да подхващат дейности по по този начин нареченото укриване от връчване на тези електронни фишове и естествено ние не можем да стигнем до успеваемост на тези санкции ", разяснява инспекторът от отдел Пътна полиция при ГДНП Станислав Илиев.

Юристи обаче виждат проблем.

" Абсолютната отминалост в административно-наказателното произвеждане е четири години и половина от осъществяване на нарушаването. 4,5 години по-късно е изтекла безспорна отминалост и в този случай жителят е добре да апелира електронния фиш или наказателното разпореждане пред съда с този мотив ", съобщи адвокат Елмира Исмаил.

От Министерство на вътрешните работи съобщават още, че в случай че ви спрат и имате неплатена санкция, за която не знаете, актът ще ви бъде връчен на място. Общо през 2018 година, поради наказания, са отнети 25 000 шофьорски книжки.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР