Хаос с електронните фишове. Системата на КАТ не позволява да

...
Хаос с електронните фишове. Системата на КАТ не позволява да
Коментари Харесай

Защо не можем онлайн да проверяваме неполучените глоби от КАТ?

Хаос с електронните фишове. Системата на КАТ не разрешава да ревизираме за неполучени санкции. Това осведоми Нова телевизия и оповестява, че съгласно зрителски сигнал уеб сайтът на Министерство на вътрешните работи демонстрира единствено към този момент връчените санкции, само че не и тези, за които не знаем.

От министерството изясняват, че по закон електронните фишове влизат в действие, чак откакто бъдат връчени персонално и по тази причина не излизат на уеб страницата.

"Това е направено, тъй като има в самото законодателство давностни периоди. Лицата, когато схванат, че са направили нарушавания, стартират да подхващат дейности по по този начин нареченото укриване от връчване на тези електронни фишове и естествено ние не можем да стигнем до успеваемост на тези санкции ", разяснява инспекторът от отдел Пътна полиция при ГДНП Станислав Илиев.

Юристи обаче виждат проблем.

"Абсолютната отминалост в административно-наказателното произвеждане е четири години и половина от осъществяване на нарушаването. 4,5 години по-късно е изтекла безспорна отминалост и в този случай жителят е добре да апелира електронния фиш или наказателното разпореждане пред съда с този мотив ", съобщи юрист Елмира Исмаил.

От Министерство на вътрешните работи оповестяват още, че в случай че ви спрат и имате неплатена санкция, за която не знаете, актът ще ви бъде връчен на място. Общо през 2018 година, поради наказания, са отнети 25 000 шофьорски книжки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР