Хаос с COVID зоните на места в страната. Във Велико

...
Хаос с COVID зоните на места в страната. Във Велико
Коментари Харесай

COVID зоните: В 95 населени места звената работят, на други – липсват изцяло

Хаос с Коронавирус зоните тук-там в страната. Във Велико Търново лекари скочиха против мястото, където е открит кабинет за прегледи, и се наложи той да бъде изместен.

Коронавирус зоната в остарялата столица е една - в лекарски кабинет в някогашния състезателен диспансер. Но единствено по документи. Причината – недоволството на личния състав в Медицинския център в същата постройка.

Снимка: bTV
" Не може медицински център с ковид. Нали ще се заразим, има пациенти с инсулт, по какъв начин да стане?! ", разяснява санитарката Маргарита Станчева.

Затова Коронавирус екипът приготвя втори адрес, на който и все още преглежда пациентите.

Снимка: bTV

В същото време пред кабинетите на джипитата болните са десетки.

“Целият поток от пациенти се пренасочва към тези, които са на работа. Кой да се отдели да отиде да работи в Коронавирус зоната, по кое време да работи в Коронавирус зоната”, разяснява доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор.

Снимка: bTV
95 са обитаемоте места с Коронавирус центрове. Във Видин, Силистра и Търговище да вземем за пример такива липсват.

„ Отиват при персоналните си лекари, а те не могат да им изпишат рецепта за безвъзмездни медикаменти. Когато отидете в една аптека, в случай че там липсва някое от медикаментите, вие не можете да си го добавите от друга аптека със същата рецепта, а друга рецепта няма да ви бъде издадена “, съобщи Диана Ковачева, омбудсман.

А от столични Коронавирус зони получихме сигнали, че антигенните проби са пред привършване. От Министерството на здравеопазвнаето дадоха отговор за bTV, че такива сигнали до тях няма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР