Хаос, напрежение, чакане с часове, припаднали хора и голям процент

...
Хаос, напрежение, чакане с часове, припаднали хора и голям процент
Коментари Харесай

Предаването на бюлетините: Опашки и припаднали хора

Хаос, напрежение, очакване с часове, припаднали хора и огромен % сбъркани протоколи.

Предаването на протоколите от изборите на някои места в страната ни припомниха подиуми от предходните избори.

От ЦИК и приканиха членовете на комисиите към успокоение и разясниха, че
Протоколът не е по-сложен, само че е по-обемен.

ХАСКОВО

Припаднали хора и боричкане по опашки съпътстваха предаването на бюлетините и отчитането на изборните протоколи в Хасково. Множество неточности в документите и обработката на машинния избор в допълнение изостриха напрежението.

Според Районната изборна комисия до обстановката се е стигнало, тъй като хората не са чакали реда си в рейсовете или обезпеченото отоплено учебно заведение.

" Те започнаха някакви луди спорове сред тях кой пристигнал първи, кой втори и така нататък Не може по този метод просто да се организират избори, не може ", сподели ръководителят на РИК – Хасково Веселина Тенчева.

В късния следобяд ситуацията се успокои, а до края на деня данните от всички комисии ще бъдат обработени.

ВАРНА

Хаос, изтощени и изнервени представители на Секционни изборни комисии - такава беше картината в Двореца на културата и спорта във Варна, където Районната изборна комисия приемаше изборните протоколи. Имаше колабирали хора и замяна на обидни реплики.

Причина за опашките - близо 50 Секционни комисии, които се явили без да бъдат извикани, с погрешно попълнени протоколи. Корекцията им лишила време, а всички останали трябвало да чакат с часове.

БУРГАС

В Бургас представители на част от секционните комисии прекараха повече от 10 часа в рейсовете си на паркинга на Морска гара. Повечето от тях споделиха, че попълването на протоколите не ги е затруднило, тъй че не схващат на какво се дължи забавянето в обработката.

Обработката на документите от всичките 738 секции в Бургаска област завърши в късния следобяд.

ПЛОВДИВ

Заради токов удар с часове се забави обработката на протоколите в Пловдив.

" Студено, неорганизирано, цялостен тотал вреда, изборите за мен персонално са неуспех, щом хората страдат за мен всичко друго е безсмислено ", сподели заместник-председателят на СИК Велика Дюлгерова.

" От 2 и половина е спряно безусловно отоплението на залата и температурата в самата зала е непоносима, просто непоносима ", сподели секретарят на СИК Лъчезар Алексиев.

" Вижте в какво положение сме навряни – един в различен ", сподели Теодора Янкова, член на СИК

Множество неточности в протоколите забави обработката им.

" Има проблем при въвеждане на данните в секционния протокол, тъй като той би трябвало да се вкара от хартиените бюлетини и от машинното гласоподаване и след това да ги събере ", сподели ръководителят на 16 РИК Пловдив Илиан Иванов.

В Пловдивска област обработката на протоколите завърши в ранния следобяд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР