Хаос и анулирани полети предизвика стачката на служителите по сигурността

...
Хаос и анулирани полети предизвика стачката на служителите по сигурността
Коментари Харесай

Стачка предизвика хаос на големите летища в Германия

Хаос и анулирани полети провокира стачката на чиновниците по сигурността на осем немски летища, измежду които Франкфурт, най-натовареното в Германия и главен междуконтинентален център, оповестява AP.

Синдикатът Verdi  разгласи целодневен митинг, към който се причислиха летищата  в Берлин, Бремен, Хамбург, Хановер, Щутгарт, Дюселдорф и Кьолн-Бон, преди петия кръг от договаряния за възстановяване на заплащането, плануван за четвъртък.

Във Франкфурт 108 от плануваните за деня 790 полета бяха анулирани във вторник сутринта, заяви немската осведомителна организация DPA.

В Хамбург бяха канселирани всички 88 планувани полета за деня.

Летище Дюселдорф заяви, че самолетните компании са отменили 140 от плануваните към 260 полета до и от западния немски град. В Кьолн/Бон 73 от 123 полета не са осъществени.

Verdi упорства работодателите да вдигнат заплатите на към 25 000 чиновници по сигурността с най-малко 1 евро на час. Това е 40% нарастване на заплатите, съгласно Асоциацията на фирмите за авиационна сигурност BDLS, която дефинира настояванията на синдиката като " утопични ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР