Хаос, грешки и нарушения - това видяха очите на членове

...
Хаос, грешки и нарушения - това видяха очите на членове
Коментари Харесай

Хаос, грешки, нарушения – това видяха очите на ОЧИ

Хаос, неточности и нарушавания - това видяха очите на членове на Сдружение ОЧИ („ Обединение за почтени избори “). Според тях връщането на хартиената бюлетина ни връща обратно в опитите да се обезпечи честния избор, а видеонаблюдението не оказа помощ по никакъв метод. Техният зов към депутатите в идващия парламент е да не вършат такива коренни промени в изборния кодекс.

„ Изборите бяха като цяло почтени, само че за сметка на това извънредно безредни. И огромна роля в това изиграха честите, недомислени, прибързани промени в Кодекса, който законодателите сътвориха без задоволително поле за експертен разбор. И това сътвори както поле за операции, по този начин и в голяма степен поле за човешка неточност “, счита Георги Пенчев от „ Общество.бг “.

„ Новите правила сътвориха извънредно доста безпорядък. Първо, тъй като бяха признати за доста малко време, не бяха доизмислени, огромна част от тяхната имплементация беше оставена на ЦИК, която трябваше в доста малко време да реши по какъв начин съответно да се случат тези избори “, уточни Никола Тулечки от „ Данни за положително “.

Защо трябваше, поради че имаше към този момент система и машината може да брои доста по-добре и без неточности, в сравнение с индивида – за какво трябваше хората отново да ги караме да броят, пита той.

„ Това, което България направи, въвеждайки машините в изборния развой, беше да адресира големия брой недействителни бюлетини. Машините тотално се оправиха с тази задача “, уверен е Георги Пенчев.

Политици обаче са извадили изказване, че като непряк резултат пада изборната интензивност, показва той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР