Хънтър Байдън съди Руди Джулиани, адвокат Робърт Костело за „хакване“ на данни от лаптоп

...
Хънтър Байдън съди Руди Джулиани и бившия му адвокат във
Коментари Харесай

Хънтър Байдън съди Руди Джулиани и бившия му адвокат във вторник, твърдейки, че са хакнали и манипулирали данни на външен твърд диск, свързан с неговия лаптоп.

Джулиани и адвокатът Робърт Костело често са признавали, че имат достъп до данните на твърдия диск. Делото ги обвинява, че са „посветили изключително много време и енергия за търсене, хакване, подправяне, манипулиране, копиране, разпространение и като цяло обсебване на данните, които са им дадени, които са взети или откраднати.“

Джулиани се стреми да нарисува Хънтър Байдън като корумпиран бизнесмен, който печели политическата власт на баща си. Той и Костело казаха, че са им предоставили твърдия диск през август 2020 г. от собственик на сервиз за компютри в Делауеър, който твърди, че Хънтър Байдън е оставил лаптопа предната година и никога не се е върнал, за да го вземе. През май Хънтър Байдън също съди собственика на магазина за ремонт на компютри Джон Пол Мак Айзък.

Джулиани беше обвинен от голямо жури на окръг Фултън, Джорджия на 15 август, заедно с бившия президент Доналд Тръмп и 17 други, и обвинени за участие в „престъпно предприятие“, докато се опитва да отмени резултатите от президентските избори в щата през 2020 г.

Месец по-късно Хънтър Байдън беше обвинен от голямо федерално жури по обвинения, свързани с предполагаемата покупка на огнестрелно оръжие през октомври 2018 г., докато се твърди, че е употребявал наркотици. Обвинителният акт дойде, след като сделката за признаване на вината се разпадна през юли между правителството и адвокатите на Хънтър Байдън по отношение на неговите данъци и споразумение за отклоняване по обвинение за огнестрелни оръжия.

Джулиани и Хънтър Байдън се признаха за невинни в съответните случаи и отричат ​​неправомерни действия.

Джулиани и Костело бяха близки приятели от почти половин век, връзка, която изглежда внезапно се разпадна, когато Костело съди Джулиани на 19 септември. Костело, който е представлявал Джулиани в различни наказателни и граждански дела, твърди в делото, че Джулиани дължи на адвокатската си кантора близо 1,4 милиона долара неплатени адвокатски такси.

Джулиани каза пред CBS News, че е бил „лично наранен“ от делото на Костело. Костело отвърна, казвайки, че Джулиани е поел по "ниския път".

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР