Ханс-Герт Пьотеринг Имам впечатлението, че Борисов по принцип знае какво

...
Ханс-Герт Пьотеринг Имам впечатлението, че Борисов по принцип знае какво
Коментари Харесай

Пьотеринг: Борисов знае какво иска от европредседателството


Ханс-Герт Пьотеринг

" Имам усещането, че Борисов по принцип знае какво желае. Може би просто му би трябвало удостоверение ", споделя немският християндемократ и някогашен ръководител на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг, за който се твърди, че е основният консултант на София за европредседателството.

" Ако оценката за моята роля е такава, каквато Вие я описвате, аз няма да възразя, въпреки че персонално не бих желал да наблягам чак толкоз личната си роля. Имам усещането, че министър-председателят Борисов по принцип знае какво желае. Може би просто му би трябвало удостоверение за това, което възнамерява ", споделя Пьотеринг в изявление пред Дойче веле.

" Не ми е работа да давам препоръки на министър-председателя, ние просто разменихме мисли ", декларира той във връзка срещата си с Борисов в София. По думите му заслужава приветствие желанието на Борисов да направи нещо в интерес на Западните Балкани: " Трябва да им кажем: Необходимо е да се реформирате, да се борите против корупцията, да изградите правова страна. От своя страна ние можем да ви предложим доближаване в избрани области, да вземем за пример можем вероятно и за вас да премахнем таксите за роуминг, както за страните членки. Или пък в региона на дигитализацията: страните от Западните Балкани също да бъдат приобщени към всичко това, което прави Европейски Съюз. Смятам, че по този начин ще им дадем значим сигнал - и таман за това разговаряхме с господин Борисов. "

Запитан за провокациите пред българско председателство, той дава отговор: " Мисля, че както при всяко друго председателство, Европа не може същински да бъде изменена единствено за шест месеца. Ще ми се обаче да напреднем по въпроса за Западните Балкани и да кажем на тези страни: Вие сте част от Европа и имате европейска вероятност. Това е доста значимо. Освен това би трябвало да дадем принос за подсигуряване на външните ни граници, да създадем и крачка напред в търсенето на обща миграционна и бежанска политика и да продължим с реализирането на общия защитителен съюз. Това са все тематики, натоварени с огромни упования - и по тях аз искам на България и на държавното управление на Борисов доста триумфи ".

" Аз не съм последовател нито на ляво-радикални, нито на дясно-радикални партии, не съм последовател на рискови течения, така че поисквам на министър-председателя Борисов и отсега нататък да държи юздите на тази партия, с цел да може да организира и по-нататък своя проевропейски курс ", декларира Пьотерниг във връзка присъединяване на националистите в ръководството, които в този момент излизат и на европейска сцена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР