Хандбалният отбор на Бъки (Габрово) постигна категорична победа над втория

...
Хандбалният отбор на Бъки (Габрово) постигна категорична победа над втория
Коментари Харесай

Бъки прегази Шумен с 14 гола разлика

Хандбалният тим на Бъки (Габрово) реализира безапелационна победа над втория във краткотрайното класиране на " А " РХГ - Шумен 98. В зала " Орловец " избраничките на треньорката Веселина Златева се постановиха с 34:20 (19:9) и записаха 8-а поредна победа, с която усилиха още преднината си на върха във краткотрайното класиране.

С доста мощна игра в отбрана и отлична Моника Христова на вратата, домакините натрупаха сериозна разлика още в началните минути на срещата и на процедура взеха решение нещата в своя изгода още след първия четвърт час. Лидия Ковачева откри резултата в мача, по-късно Моника Христова отрази 7 метров углавен удар, изпълнен от Ирене Иванова и след една дълга серия на шампионките, в 12-та минута резултатът към този момент беше 9:0. Едва след второто спиране, взето от треньорката на Шумен Десислава Илиева, гостенките съумяха да осъществят първото си попадение в мача. До края на полувремето Бъки усили с още един гол преднината си за 19:9 на почивката.

През втората част габровските хандбалистки продължиха положителните си изяви в отбранителен проект и разликата бързо набъбна на 14 гола - 34:20. Авансът на домакините можеше да стане и още по-сериозен в случай че не бяха позволените грешки в нахлуване и лековато пропиляните благоприятни условия от шестия метър. Веселина Златева даде опция за изява на всички състезателки. Първи игрови минути при дамите записа и младата вратарка Айя Инджова, която записа на сметката си и един отразен 7 метров углавен удар.

С 10 гола най-резултатна за Бъки беше Лидия Ковачева, 7 пъти се разписа Мари Томова, а 4 попадения добави Мадлен Тодорова. За Шумен 98 9 гола означи Юлия Таче. Водачката в голмайсторската листа на шампионата Ирене Иванова беше обезвредена от отбраната на Бъки " и съумя да запише единствено две попадения на сметката си.

" Направихме добър мач. Всички девойки играха сплотено, като едно цяло, а това ми оказва помощ доста и на мен на вратата. Благодарение на тях, моята игра може да изпъкне. Справихме се доста добре в отбрана и това ни донесе триумфа. В нахлуване прибързвахме малко и за това разликата не е още по-голяма, а искахме да я създадем. Отборът на Шумен 98, макар привлечените нови попълнения в състава, не съумя да ни изненада. Продължаваме да преследваме задачите си, а те са същите като предходната година – златен дубъл ", разяснява след срещата направилата мощен мач против вицешампиона Моника Христова.

В 11-ия кръг Бъки ще гостува на Свиленград. Двубоят е идната неделя (9 февруари).

sport-gabrovo.com

Снимки: sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР