Хандбалистите на Пирин (Гоце Делчев) победиха като гости Локомотив (Горна

...
Хандбалистите на Пирин (Гоце Делчев) победиха като гости Локомотив (Горна
Коментари Харесай

Пирин с ценна победа над Локо

Хандбалистите на Пирин (Гоце Делчев) победиха като посетители Локомотив (Горна Оряховица) с 23:22 (11:10) в мач от 14-ия кръг на " А " РХГ при мъжете и сервираха най-хубавия вероятен подарък за своя треньор Николай Пиргов, който в събота имаше рожден ден.

Срещата стартира равностойно с замяна на голове в двете порти до 4:4 в 10-а минута. Последваха мощни моменти за гостите от Пирин, които поведоха с 10:7 до 20-а минута. Домакините от Локомотив реагираха стремително и с три безответни гола възвърнаха равенството 10:10. До края на полувремето хандбалистите на Пирин осъществиха още един път и се отдръпнаха на почивката с гол преднина - 11:10. През второ полувреме борбата продължи с цялостна мощ. Мачът бе изпълнен с голям брой обрати и три изравнявания, с цел да се стигне до 22:22 в 59-а минута. В последните 15 секунди на срещата неврокопчани вкараха гол за крайното 23:22.

В последния мач от кръга пък тимът на Левски от град Левски записа минимална победа като посетител на Фрегата (Бургас) с 26:25 (15:11) .

Този триумф изкачи неврокопчани на 4-то място във краткотрайното класиране с 18 точки след 8 победи, 2 равенства и 4 загуби. Локомотив е 7-и с 11 точки след 5 победи, 1 тъждество и 8 загуби. Левски остава на 8-а позиция с 3 победи, 10 загуби и 6 точки, само че и мач по-малко, до момента в който бургазлии са на дъното без победа и без извоювана точка досега. В идващия 15-и кръг Пирин приема НСА, " железничарите " от Горна Оряховица гостуват на Фрегата, а отборът на Левски е хазаин на Спартак (Варна). Всички срещи са в неделя (24 февруари)

По информация на regnews.net и sportnaarena.com

Снимка: regnews.net
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР