Хамзат Чимаев ще е на позиция да се бие за

...
Хамзат Чимаев ще е на позиция да се бие за
Коментари Харесай

Чимаев се отказва от титла, за да се бие с Адесаня

Хамзат Чимаев ще е на позиция да се бие за купата в категория полусредна на UFC, в случай че се оправи с Нейт Диас на UFC 279. Събитието е в събота в Лас Вегас. Това е и последният мач от контракта на Диас с организацията. Чимаев е голям любимец, а мнозина считат, че UFC съзнателно жертва боеца, който прекара 15 години в опити да се издигне нагоре.

Титлата в категорията държи Лион Едуардс, който неотдавна победи с нокаут Камару Усман. Очаква се трети пердах сред двамата да се организира, когато Усман има опция още веднъж да се бие. Чимаев пък има желание да се качи нагоре в категориите и да срещне Израел Адесаня.

„ Ако желаят да органиират трети пердах сред Едуардс и Усман, няма проблем за мен. Аз ще взема други боеве и ще забележим какво ще стане. Може би Израел Адесаня или Перейра. Който завоюва това, може би ще се срещна с него. Не знам “, разгласи Чимаев.

Адесаня е първенец в междинна категория и ще опита да отбрани пояса си за шести път, когато срещне Алекс Перейра през ноември. Адесаня прочисти категорията, а Чимаев и преди този момент е желал да се опитва в междинна категория.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР