Хамбург ще стане първият град в Германия, който ще въведе

...
Хамбург ще стане първият град в Германия, който ще въведе
Коментари Харесай

Първи град в Германия обяви забрана за дизелови автомобили

Хамбург ще стане първият град в Германия, който ще вкара възбрана за остарели дизелови коли, с цел да увеличи качеството на въздуха, предават немски медии. Съобщението идва едвам два дни след решението на висшия административен съд в Лайпциг, който реши, че сходни забрани са законни и могат да бъдат въвеждани.

Йенс Керстан, шеф на департамента за околната среда в Хамбург, съобщи, че знаците могат да бъдат сложени в границите на идващите няколко седмици, както и че градът " ще бъде най-вероятно първия в страната ", който ще предприеме мярката.

 Обновената Skoda Fabia се отхвърля от дизела (ВИДЕО)
Обновената Skoda Fabia се отхвърля от дизела (ВИДЕО)

На пазара е през втората половина на 2018 година след дебюта в Женева

70 града в Германия регистрират прекомерно замърсен въздух, преизпълнен разрешените равнища.

Не всички обаче бързат - или изобщо имат предпочитание да вкарват забрани. Кметът на Дюселдорф предизвести, че решението на съда натоварва общините с " на практика нерешима задача ", която ще донесе " големи разноски ".

Томас Гизел, който оглавява дирекцията за стратегическо обмисляне в Щутгарт, счита, че възбраните ще основат големи проблеми за градовете - и даже може да " изгони " туристи, които пътуват с коли. Но призна, че е прекомерно евентуално градът да вкара възбрана за дизелови коли, покриващи стандарт Евро 4 и по-стари.

Междувременно немското държавно управление съобщи, че обмисля въвеждането на " сини стикери " за по-чистите дизелови коли. Те ще бъдат изключени от възбраните и ще могат да се движат в градовете и централните им зони.

 Идват забрани за остарели дизели в Германия
Идват забрани за остарели дизели в Германия

Съдът разреши мярката, подхваната от някои градове
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР