Hamburg European Open, първи кръгКаспър Рууд – Себастиан Баес 6-3,

...
Hamburg European Open, първи кръгКаспър Рууд – Себастиан Баес 6-3,
Коментари Харесай

Рууд спечели на „най-лошия клей корт“. Рубльов оцеля след три спасени мачбола


Hamburg European Open, първи кръг
Каспър Рууд – Себастиан Баес 6-3, 1-6, 6-3
Андрей Рубльов – Бернабе Сапата Мирайес 5-7, 6-1, 7-6(7)


Топ поставеният на Hamburg European Open Каспър Рууд преодоля първи кръг. Норвежецът се наложи с 6-3, 1-6, 6-3 над Себастиан Баес.

Рууд обаче не беше по никакъв начин удовлетворен от изискванията за игра, като след единствено три изиграни гейма сподели на съдията на стола, че играе на „ най-лошия клей корт в тура “.

Въпреки компликациите Рууд продължи, а във втори кръг ще се изправи против Кристиан Гарин.

Не по-лека беше задачата и на Андрей Рубльов, на който му се наложи да избави три мачбола, с цел да победи Бернабе Сапата Мирайес с 5-7, 6-1, 7-6(7).

Поставеният под №2 в главната скица имаше нерешително начало на мача и чак в края на третия сет подсети за себе си. В тайбрека тогава навакса пасив от 4-6 точки и избави още един мачбол при 6-7.

„ Имах възприятието, че играя добре и всичко е под надзор, само че някак си изгубих първия сет и това доста ме разочарова. Мобилизирах се душевен, с цел да печеля втория сет, само че в третия се уморих душевен и се изнервих “ – показа Рубльов.

„ Той заслужаваше да победи. Бореше се доста. При 0-3 доста се стресирах, само че след това направих две положителни разигравания и си споделих, че би трябвало да продължа да се боря. Страхотно е, че съумях да победя “ – бе обяснението на руснака.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР