Хамас започна да предава още израелски заложници на Международния комитет

...
Хамас започна да предава още израелски заложници на Международния комитет
Коментари Харесай

Освободени са още заложници от „Хамас“

" Хамас " стартира да предава още израелски заложници на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), заяви палестински чиновник, на петия ден от удълженото шестдневно помирение във войната в Газа.

Служителят не даде повече детайлности, само че израелските военни, базирайки се на информация от МКЧК, обявиха, че 12 заложници са на път към израелска територия - 10 израелци и двама задгранични жители.

Говорител на външното министерство на Катар, който е медиатор в спора, съобщи, че измежду освободените израелски заложници има девет дами и един малолетен.

Според Клуба на палестинските пандизчии, полуофициална организация, се чака по-късно във вторник Израел в подмяна да освободи 30 палестински пандизчии от израелските затвори - 15 дами и 15 мъже.

Ако това се удостовери, общият брой на заложниците, освободени от Хамас от началото на примирието предишния петък, ще стане 81, в това число 60 израелци - всички дами и деца - и 21 чужденци, най-вече тайландски селскостопански служащи.

Заложниците бяха измежду към 240 души, хванати от въоръжените лица на Хамас по време на нахлуването им в южната част на Израел на 7 октомври, при което бяха убити 1200 души.

Преди дейностите във вторник Израел освободи 150 пандизчии.

Източник: БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР