Хамас заплаши, че ще екзекутира цивилни пленници, ако Израел бомбардира

...
Хамас заплаши, че ще екзекутира цивилни пленници, ако Израел бомбардира
Коментари Харесай

Хамас заплаши да убива пленници, ако Израел продължи атаките, но и обяви готовност за преговори

Хамас заплаши, че ще екзекутира цивилни пленници, в случай че Израел бомбардира палестински домове без авансово предизвестие. Групировката е взела за заложници минимум 100 души.

В същото време различен представител на Хамас разгласи подготвеност за разискване на помирение, оповестява Ройтерс.

Израелските военновъздушни сили извършипа една от най-големите офанзиви против Газа. Поразени са над 2000 цели на Хамас, измежду тях командни центрове и хранилища за оръжие.



Премиерът Нетаняху предизвести, че страната му ще употребява голяма мощ против съперника. Мобилизирани са невиждан брой резервисти -300 000 и това подклажда спекулациите да израелска наземна атака против Газа.

Израел призна, че границата към момента не е изцяло обезопасена, само че армията си е върнала контрола над местата, нападнати в събота. Освен обстрелвана, от през днешния ден Газа е под цялостна блокада.



" Налагаме цялостна обсада на Газа. Няма да има електричество, храна, вода, гориво, всичко ще бъде затворено. Ние се борим с животни в човешки образ и действаме по отношение на тях както заслужават ", сподели Йоав Галант, министър на защитата на Израел.

По данни на Организация на обединените нации, 120 хиляди палестинци са напуснали домовете си в Газа. Мнозина търсят леговище в учебните заведения под закрилата на Световната организация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР