Хамас залови няколко израелци по време на смъртоносната си атака

...
Хамас залови няколко израелци по време на смъртоносната си атака
Коментари Харесай

Хамас залови „заложници и военнопленници“ по време на нападение срещу Израел, твърди IDF

Хамас залови няколко израелци по време на смъртоносната си офанзива против Израел в събота, сподели израелската войска, откакто се появиха видеоклипове на израелски бойци и цивилни, отведени от бойци от палестинската въоръжена група.

Най-малко един израелски боец е бил покорен, демонстрира ново видео, геолокирано и удостоверено от CNN.

Хамас изстреля ракети от Газа и изпрати въоръжени лица на израелска територия, което накара израелския министър председател Бенямин Нетаняху да разгласи, че страната е „ във война “. Най-малко 200 души в Израел са били убити при невижданата офанзива, съгласно израелската избавителна работа Zaka, а минимум 1452 души са били ранени, заяви израелското министерство на опазването на здравето в събота.

Най-малко 232 палестинци бяха убити в Газа в събота, а 1697 бяха ранени, се споделя в изказване на палестинското министерство на опазването на здравето в Газа.

Видеото, оповестено в формалните сметки на Хамас в обществените медии, демонстрира по какъв начин екстремисти изтръгват двама явно ужасени и зашеметени бойци от изваден от строя танк. От видеото не излиза наяве по какъв начин танкът е бил деактивиран, само че Хамас е използвал дронове, с цел да хвърля бомби върху израелски танкове и преди.

След това в къс фрагмент от видеото се вижда по какъв начин един от бойците е ритан на земята от екстремистите. В различен клип се вижда по какъв начин боецът лежи неподвижно на земята.

Вижда се по какъв начин вторият боец е отведен от бойци на Хамас.

Трети боец – лицето му е доста окървавено – се вижда да лежи неподвижно на земята покрай пистата на танка. CNN не знае настоящото местоположение или статус на тримата бойци.

Второ видео, снимано по-късно, демонстрира няколко разнообразни въоръжени мъже към танка. Тримата бойци не се виждат на никое място.

След това се вижда по какъв начин въоръжените мъже вадят четвърти израелски боец от танка.

Войникът е имобилен, до момента в който го влачат в профил на танка и го хвърлят на земята. Виждат се по какъв начин въоръжените мъже тъпчат тялото му.

Говорителят на израелските отбранителни сили бриг. Генерал Даниел Хагари сподели в изказване по малкия екран, че израелски бойци са били убити и пленени и че цивилни също са били отвлечени. Той назова всяко похищение „ военно закононарушение “.

„ Има заложници и военнопленници, които Хамас взе. Има и смъртни случаи измежду бойците на ИД. Все още нямаме прецизен брой – ние сме във война “, сподели той, описвайки всяко похищение като „ военно закононарушение “.

Хамас не е взимал заложници от години. Досега беше известно, че в нея има двама цивилни, минали границата и хванати, както и телата на двама израелски бойци.

Гилад Шалит, 19-годишен боец, беше хванат през 2006 година и държан пет години преди освобождението му като част от размяната, при която бяха освободени повече от 1000 палестински пандизчии.

CNN се свърза с израелските отбранителни сили по отношение на второто видео и IDF отхвърли коментар.

Си Ен Ен е геолокирала видеото и може да заяви, че е снимано по източната граница на Газа покрай граничната стена.

Видеозаписите наподобява демонстрират, че израелци са отведени в плен

Изглежда, че Хамас също е завладял израелци в и покрай Газа, наподобява демонстрират видеоклипове, геолокирани от CNN.

В един от видеоклиповете, геолокиран от CNN до квартал Шеджая в Газа, се вижда по какъв начин боса жена е извадена от багажника на джип от въоръжен мъж и по-късно принудена да се качи на задната седалка на колата. Лицето й кърви, а китките й наподобяват като вързани зад тила й. Джипът наподобява има регистрационен номер на IDF, което допуска, че може да е бил откраднат и импортиран в Газа.

Второ видео, което наподобява демонстрира по какъв начин бойци на Хамас пленяват голям брой израелци, беше геолокирано от CNN до Беери в Южен Израел, село покрай Газа.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР