Хамас ще освободи 13 израелци и 7 чужденци в замяна

...
Хамас ще освободи 13 израелци и 7 чужденци в замяна
Коментари Харесай

Хамас ще освободи 13 израелци и 7 чужденци

" Хамас " ще освободи 13 израелци и 7 чужденци в подмяна на 39 палестинци след траяли часове пречки, споделиха медиаторите от Катар и Египет, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1105
Катарски и египетски чиновници помогнаха за превъзмогване на безизходицата, която забави идващото освобождение на заложници като част от съглашението за помирение сред " Хамас " и Израел, съобщи в събота представителят на катарското външно министерство, съобщи Ройтерс.

Тринадесет израелски заложници и седем чужденци ще бъдат освободени от ареста от " Хамас " в Газа, съобщи представителят на катарското външно министерство Маджид ал-Ансари, съобщи ДПА. В подмяна 39 палестински дами и малолетни ще бъдат освободени от израелски затвори.

Катар играе основна посредническа роля в договарянията сред Израел и палестинската ислямистка войнствена формация. В събота вечерта " Хамас " разгласи, че освобождението на втората група заложници  се отсрочва, защото Израел нарушава изискванията на постигнатото с посредничеството на катар съглашение, напомня Българска телеграфна агенция.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР