Хамас са готови да освободят 70 израелски заложници, сред които

...
Хамас са готови да освободят 70 израелски заложници, сред които
Коментари Харесай

„Хамас” ще освободят 70 израелски заложници в замяна на 5-дневно прекратяване на огъня

„ Хамас ” са подготвени да освободят 70 израелски заложници, измежду които дами и деца. В подмяна групировката изиска 5-дневно преустановяване на огъня. Това излиза наяве от записано видеообръщение в Telegram на представителя на въоръженото крило на палестинската формация, съобщи NOVA.

По думите му изискването е в този интервал обстрелът да бъде преустановен изцяло, а филантропичната помощ да доближи до всички точки на Ивицата Газа.

Все още няма коментар от страна на Израел.
Израелската войска сподели тунелите под лечебни заведения в Газа
Междувременно армията на страната разгласи, че ‘Хамас ” е държал в една от лечебните заведения в град Газа заложници след офанзивата на 7-ми октомври.  Става дума за педиатричната болничното заведение „ Рантизи “ в град Газа, оповестява Българска телеграфна агенция. Сред индикациите, с които разполагала израелската войска, били открит от военните бебешки биберон или част от въже, завързано за стол, съобщи представителят на израелската войска Даниел Хагари и показа фрагменти в поддръжка на изказванията. В подземията на педиатрията е оголен тунел.

„ Отидох в болничното заведение с видеокамера и персонално документирах съответни доказателства, че „ Хамас ” употребява лечебните заведения като инструмент за водене на война. Това е прикрит тунел и е направена по този начин, че никой да не може да го открие. Той се спуска на повече от 20 метра надолу. Роботът откри врата, която е устойчива на патрони и на експлозиви. Под болничното заведение открихме команден и надзорен център на „ Хамас ”, жилетки за атентатори самоубийци, гранати, автомати „ Калашников ”, взривни устройства, РПГ и други оръжия, компютри, пари. Намерихме и признаци, които демонстрират, че от „ Хамас ” са държали тук заложници ”, уточни представителят на израелската войска Даниел Хагари.

Говорителят добави, че в този момент се води следствие, само че израелската войска разполагала и с разследващи данни, потвърждаващи съмненията й.

„ Освен това ние открихме доказателства, че терористите от „ Хамас “ са се върнали на 7 октомври в тази болница, откакто са избили израелци в техните домове “, добави Хагари. Сред доказателствата били мотоциклет със следи от патрон, употребен от „ Хамас “ по време на офанзивата на 7 октомври против израелската територия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР