Хамас“ разрешава на граждани на България и още седем държави

...
Хамас“ разрешава на граждани на България и още седем държави
Коментари Харесай

„Хамас“ разреши на граждани на България и още седем държави да напуснат Ивицата Газа

„ Хамас “ позволява на жители на България и още седем страни да изоставен Ивицата Газа. Това сочи документ – поименен и с номера на паспорти – оповестен на страницата на граничната работа на ислямисткото придвижване във „ Facebook “. Очаква се удостоверение на тази информация от Министерство на външните работи, оповестява БНР.

В таблицата в рубрика „ България “ има 19 имена на хора с двойно поданство, от които 17 са с български паспорти. Други 18, под тях в таблицата, са записани с палестински документи за идентичност и единствено като палестински жители.

Притежателите на задгранични паспорти и хора, имащи потребност от незабавни медицински грижи да могат да изоставен Ивицата Газа при предстоящото през днешния ден отваряне на граничния пункт „ Рафах “ с Египет – за това са се споразумели Египет, Израел и Хамас, с посредничеството на Катар и в съдействие със Съединените щати, заяви организация Ройтерс. Към момента обаче няма информация какъв брой дълго пунктът „ Рафах “ ще бъде отворен за евакуация.

Петдесет и девет камиона са минали във вторник през граничния пункт „ Рафах “ сред Израел и линията Газа и са доставили филантропична помощ в палестинския анклав, съобщи Българска телеграфна агенция. Конвой от четири камиона е бил изпратен от Международния комитет на Червения кръст, а останалите са били обезпечени от египетския Червен полумесец, който дава отговор за доставката на помощи от разнообразни египетски организации и от други страни.

От началото на войната сред Израел и радикалната палестинска формация „ Хамас “, която управлява линията Газа, са влезнали 217 камиона с филантропична помощ, състояща се от храна, вода и медикаменти.

Преди началото на войната през граничния пункт сред Египет и линията Газа приблизително дневно прекосяваха по 500 камиона.

Египетският Червен полумесец разгласи, че граничният пункт може да бъде отворен през днешния ден за превозване на ранени палестинци за лекуване в Египет.

Израел разгласи, че ще унищожи „ Хамас “, откакто на 7 октомври бойци на въоръжената палестинска формация нахлуха в израелски градове, граничещи с линията Газа, и убиха 1400 души. Според израелската войска минимум 240 души са взети за заложници, а други 40 се водят за изчезнали след офанзивата. Израел наложи цялостна обсада на линията Газа и предприе въздушни удари и сухопътна интервенция в анклава. По данни на ръководеното от „ Хамас “ здравно министерство в Газа са починали 8525 души от началото на войната.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР