Хамас“ разпространи видео на един от заложниците. На кадрите е

...
Хамас“ разпространи видео на един от заложниците. На кадрите е
Коментари Харесай

Ескперт по преговори при заложнически кризи: „Хамас“ задържат хора може би с цел размяна

„ Хамас “ популяризира видео на един от заложниците. На фрагментите е млада жена с потърпевша ръка, на която се оказва здравна помощ. По данни на израелските управляващи терористичната организация държи в плен 199 пленници от разнообразни националности, само че „ Хамас “ твърди, че броят е по-голям.

Кристина Баксанова беседва с интернационалния специалист по договаряния при заложнически рецесии Скот Уолкър. Той е взел участие в разрешаването на над 300 случая със заложници по света.

Кибератаките се ускоряват и е налице опасност за киберсигурността на страната

Как наподобява един реален сюжети на обстановката със заложниците отвлечени от „ Хамас “ ?

Скот Уолкър: Изключително мъчно е да се планува какво е допустимо да се случи. Тази обстановка е доста рядка. Броят на заложниците се усилва, те са разпилени в разнообразни елементи на една дейна военна зона - по-трудно от това не може да бъде. В общи линии ще бъдат положени старания за започване на диалози, с цел да бъдат отворени канали за връзка, там където е допустимо. По явни аргументи те няма да бъдат очевидни, няма да се приказва са тях по справедливи аргументи, с цел да няма въздействие върху договарянията, които евентуално се водят.

Снимка: Ройтерс

Какви са рисковете в тази обстановка ?

Скот Уолкър: Рисковете са доста и разнообразни. Заложниците могат да бъдат ранени по време на отвличането, или по-лошо до момента в който са в плен, само че могат да пострадат и при боевете, които не престават. Но въпреки това, „ Хамас “ са взели заложници с някаква причина. Имат някаква цел и е евентуално и се надяваме това да включва някаква замяна на пандизчии. Така че би трябвало да има някакъв тласък, с цел да запазят живота на заложниците.

Още от някогашния договарящ в интернационалните заложнически рецесии очаквайте в централната емисия вести в по bTV в 19 ч.

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР