Хамас прие предложението на САЩ за започване на преговори за

...
Хамас прие предложението на САЩ за започване на преговори за
Коментари Харесай

Хамас прие предложение на САЩ за освобождаване на израелски заложници 16 дни след първата фаза

" Хамас " одобри предлагането на Съединени американски щати за започване на договаряния за освобождение на израелски заложници 16 дни след първата фаза на съглашението, целящо да постави завършек на войната в Газа, съобщи Ройтерс, като цитира почитан източник от ислямистката организация.

Въоръжената ислямистка формация се е отказала от настояването Израел първо да се ангажира с непрекъснато преустановяване на огъня, преди да подпише съглашението. Организацията ще разреши договарянията да реализират това през първата шестседмична фаза, съобщи източникът, който е поискал анонимност, защото договарянията са поверителни.

Палестински чиновник, непосредствен до напъните за реализиране на мир с интернационално ходатайство, беше декларирал, че предлагането може да докара до рамково съглашение, в случай че бъде признато от Израел, и ще постави завършек на деветмесечната война сред Израел и Хамас в Газа.

По данни на здравните служби в Газа спорът е лишил живота на повече от 38 000 палестинци. Войната избухна, откакто на 7 октомври " Хамас " нападна южни израелски градове, убивайки 1200 души и вземайки към 250 заложници, напомня Ройтерс.

Според източника от " Хамас " съобщи, че съгласно предлагането медиаторите ще подсигуряват краткотрайно преустановяване на огъня, доставка на помощи и евакуиране на израелските войски, до момента в който траят непреките договаряния за осъществяване на втората фаза на съглашението.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР