Хамас отправи протест до посредниците Катар и Египет във връзка

...
Хамас отправи протест до посредниците Катар и Египет във връзка
Коментари Харесай

Хамас отправи протест заради израелска атака по палестински бежански лагер в Газа

" Хамас " насочи митинг до медиаторите Катар и Египет по отношение на нарушаването от Израел на изискванията на примирието в линията Газа, заяви телевизионният канал Ал Арабия.

По-рано " Ройтерс " заяви, цитирайки палестинският Червен полумесец , че палестински фермер беше погубен, а различен ранен в неделя , откакто били атакувани от израелските сили в бежанския лагер Магази в центъра на Газа.

Няма коментар от Израел по отношение на обявената информация и не е ясно дали това ще повлияе на последната фаза от проектите за замяна на заложници.

Тринадесет израелци и четирима тайландски жители дойдоха в Израел рано в неделя след второ освобождение на заложници, държани от Хамас след в началото закъснение, породено от спор по отношение на доставката на помощ в Газа.

Въпреки че казусът беше решен посредством посредничеството на Египет и Катар, той акцентира крехкостта на примирието, първото прекъсване на боевете, откогато бойците на Хамас нахлуха в Южен Израел на 7 октомври, убивайки 1200 души и вземайки към 240 заложници.

Израел сподели, че прекратяването на огъня може да бъде удължено, в случай че Хамас продължи да освобождава най-малко 10 заложници дневно. Палестински източник сподели, че до 100 заложници могат да бъдат освободени.
 Очаква се трета замяна 13 на 39 сред Израел и Хамас
Очаква се трета замяна 13 на 39 сред Израел и Хамас

Заложниците са излъчени на Червения кръст
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР