Хамас обяви назначаването на нов ръководител на политбюро на мястото

...
Хамас обяви назначаването на нов ръководител на политбюро на мястото
Коментари Харесай

“Хамас“ назначи за свой ръководител лидера от Ивицата Газа Яхия Синвар

" Хамас " разгласи назначението на нов началник на политбюро на мястото на Исмаил Хания, който беше погубен в Техеран. Избран е Яхия Синвар, който оглавяваше военното крило на " Хамас "  и отговаряше за бойните дейности в Ивицата Газа.
Прочетете още
" Ислямското съпротивително придвижване " Хамас " афишира избора на командира Яхия Синвар за началник на политическото бюро на придвижването на мястото на водача страдалец Исмаил Хания ", се споделя в изказването на групировката.

61-годишният Яхия Синвар е водач на " Хамас " в Ивицата Газа, един от създателите на военното крило на организацията и съосновател на звеното за вътрешна сигурност на бойната формация. Той е бил задържан три пъти от Израел - през 1982, 1985 и 1988 година През 2011 година е освободен от израелски затвор като част от размяната за боеца на ЦАХАЛ Гилад Шалит. През 2015 година Съединени американски щати афишират Яхия Синвар за интернационален терорист.

Исмаил Хания беше погубен на 31 юли в Техеран, където беше дошъл за встъпването в служба на иранския президент Масуд Пезешкян. Говорителят на иранското външно министерство Насер Канани съобщи, че министерството подозира Израел в убийството на ръководителя на политбюро на " Хамас ". Израел нито е удостоверил, нито е отрекъл своето присъединяване. Иранските управляващи дадоха обещание да отмъстят на Израел.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР