Хамас няма да преговаря за размяна на заложници срещу затворници

...
Хамас няма да преговаря за размяна на заложници срещу затворници
Коментари Харесай

Хамас няма да преговаря за размяна на заложници срещу затворници

Хамас няма да договаря за замяна на заложници против пандизчии до момента в който се водят военните дейности. Това съобщи член на политическото бюро на групировката в катарската столица Доха.

„ Военната интервенция към момента продължава... по тази причина сега няма опция за договаряния по въпроса за пандизчиите или за каквото и да било друго “, съобщи Хосам Бадран, представител на ислямистите.

" Нашата задача в този момент е да поставим всички старания, с цел да попречим на окупацията да продължи да прави всеобщи убийства против нашия народ в Газа, които са ориентирани непосредствено против цивилни домове “, твърди той.

Израел съобщи, че работи за освобождението на минимум 100 души, отвлечени в събота, когато бойци на Хамас щурмуваха границата на Газа, стреляйки по почтени хора в околните общини и градове.

След изненадващото нахлуване против Израел са убити над 700 души. Израел отговори на офанзивите и стартира военни дейности за отбрана на територията си. В Газа са убити минимум 560 души.

Повече от десетилетие в Катар е ситуиран политическият офис на Хамас и е един от главните поддръжници на групировката, заяви БГНЕС.

Ръководителят на Хамас Исмаил Хания популяризира видеопослание от Катар, излъчено по телевизионния канал на бойците „ Ал-Акса “, в което се споделя, че неговата формация е на „ прага на огромна победа “ и се упорства за освобождение на палестинските пандизчии.

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани организира през вчерашния ден диалог с палестинския президент Махмуд Абас, като съобщи, че Катар „ поставя всички дипломатически старания с раз-личните заинтригувани страни “ в опит да деескалира спора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР