Хамас и Израел се договориха за примирие, съобщи говорител на

...
Хамас и Израел се договориха за примирие, съобщи говорител на
Коментари Харесай

"Хамас" и Израел се договориха за примирие. Отново

" Хамас " и Израел се договориха за помирение, заяви представител на радикалната палестинска формация, която управлява Ивицата Газа, представен от " Ройтерс ".

" С напъните на Египет и Организация на обединените нации беше контрактувано връщане към ерата на мира сред Израел и палестинските фракции ", сподели представителят Фаузи Бархум.

Вчера въоръжени палестинци убиха един израелски боец на границата сред Газа и Израел, а Израел нанесе десетки въздушни удара по линията, като бяха убити четирима палестинци, включително трима бойци на " Хамас ".
Снимка: Getty Images
До ескалацията се стигна след следващи вълнения в региона на оградата, която отделя Газа от Израел.
Израел бомбардира военни обекти в Ивицата Газа Министерството на здравеопазването в Газа заяви за двама починали палестинци
След това в границите на няколко часа бяха изумени 68 цели на " Хамас ". С удари по въздуха и танкови офанзиви бяха унищожени военни лагери, щаб, команден пункт на бригадите, поделение на въздушните сили, в това число склад с дронове, оръжейни хранилища, подготвителни площадки и обекти на инфраструктурата.

В петък палестински групировки изстреляха и три ракети против Израел, две от които бяха прихванати от израелската противовъздушна защита.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР