Хамас е постигнала съгласие за примирие с Израел в ивицата

...
Хамас е постигнала съгласие за примирие с Израел в ивицата
Коментари Харесай

Израел и Хамас се разбраха за примирие в Газа

Хамас е постигнала единодушие за помирение с Израел в линията Газа, един ден след конфликтите умъртвили израелски боец и четирима палестинци по нестабилната граница, оповестява " Ройтерс ".

Израелските военни отхвърлят да разясняват обявеното преустановяване на огъня. Израелското държавно управление и войска рядко признават преустановяване на огъня с Хамас, само че военна говорителка заяви, че би трябвало да се върне нормалността в цивилния живот в регионите до Газа.

В явно изолиран случай, без да се оповестява за жертви, израелски танк стреля пост на Хамас в Газа, откакто палестинци нарушиха границата и влязоха на израелска територия, преди да се отдръпват назад в Газа. Няма други известия за проблеми в региона.

Вчера палестинци убиха един израелски боец, а израелската армия извърши десетки удари, които убиха четирима палестинци, в това число трима бойци от Хамас. Най-малко 120 души са ранени.

" С напъните на Египет и Организация на обединените нации бе реализирано единодушие да се върнем към ерата на мира сред (Израел) и палестинските фракции ", разяснява Фаузи Бархум, представител на Хамас.

Убитият израелски боец е първият умрял в Газа след войната през 2014 година сред Израел и Хамас, изяснява боен представител.

Египетски представители и посланик от друга неназована страна са осъществили контакти с Хамас и Израел в опит да възстановят спокойствието и да предотвратят по-нататъшното утежняване.

Седмичните конфликти на границата сред Израел и Газа не престават към този момент месеци. Най-малко 140 палестинци бяха убити от израелски сили по време на митингите на границата, провеждани всяка седмица от март насам. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР