ХАМАНСКРААЛ, Южна Африка. (AP) — В дните, когато общински камион

...
ХАМАНСКРААЛ, Южна Африка. (AP) — В дните, когато общински камион
Коментари Харесай

В Южна Африка общност, която се бори за чиста вода, отразява по-широко недоволство преди изборите

ХАМАНСКРААЛ, Южна Африка. (AP) — В дните, когато общински камион идва в Хаманскраал, с цел да достави питейна вода, опашка от южноафриканци стартира да се образува рано сутринта, с цел да изпълни кофите си.

Това не е далечна селска общественост, само че град в края на административната столица на най-развитата стопанска система в Африка. Намира се едвам на 30 благи от държавните здания в близката Претория.

Проблемите на Hammanskraal - липса на чиста вода, дефицит на подобаващи жилища и висока безработица - са моментна фотография на проблемите, засягащи милиони и предизвикващи настроението на неодобрение в Южна Африка, което може да провокира най-голямата политическа смяна от 30 години на националните избори идната седмица.

Африканският народен конгрес, в миналото управителен от Нелсън Мандела, е на власт от края на системата на апартейда на ръководството на бялото малцинство през 1994 година Но бедността, неуспехът на държавните служби на доста места и националното равнище на безработица от над...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР