Халогенните крушки може да бъдат забранени в Европа от 1

...
Халогенните крушки може да бъдат забранени в Европа от 1
Коментари Харесай

От 1 септември Европа забранява неща, които най-вероятно всеки от нас има

Халогенните крушки може да бъдат неразрешени в Европа от 1 септември. Това написа английското издание " Гардиън ".

Забраната няма да включва всички, като да вземем за пример тези, които се употребяват в печките. Вече създадените крушки, доставени по магазините, също ще могат да се продават и след тази дата - до привършване на количествата.

Очаква се възбраната да докара до голямо понижение на нездравословните излъчвания и сметките за електричество, показват специалисти.

LED крушките употребяват пет пъти по-малко електрическа енергия от халогенните, а цялостното унищожаване на вторите ще спести 15 милиона тона въглеродни излъчвания годишно - колкото се изпускат от цялото ползване на електрическа енергия на Португалия. Philips, водещ производител в бранша, пресмята, че потребителите ще пестят по към €125 годишно приблизително от смяната, като включително е включена и по-рядката смяна на крушките, защото LED моделите изкарват надалеч по-дълго.

Халогенните имат живот към две години, а по-модерните лед - 15-20 година, настояват производителите. Около €100 ще са спестените средства в сметките за ток приблизително за Европейски Съюз, написа Money.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР