Халфът Яя Туре се оттегли с почести от Манчестър сити,

...
Халфът Яя Туре се оттегли с почести от Манчестър сити,
Коментари Харесай

Яя Туре обвини Гуардиола, че има проблем с африканските футболисти

Халфът Яя Туре се отдръпна с почести от " Манчестър сити ", откакто изигра последния си мач в края на сезона за " жителите ", само че очевидно не пази положителни усеща към всички в клуба. Котдивоарецът, който игра съвсем осем години на " Етихад " упрекна сегашния управител на отбора Пеп Гуардиола, че има проблем с африканските футболисти. В изявление за " Франс футбол " Туре разгласи, че желае да разбие мита за Гуардиола.

" Може би африканците не са третирани по съшия метод, както останалите. Не знам за какво, само че постоянно съм имал усещане, че го той ревнува от мен и ме приема за зложелател. Сякаш си мисли, че го помрачавам. Той беше нечовечен към мен и по тази причина съм го питал дали не е поради цвета на кожата ми ", сподели Туре.

Африканецът игра за Гуардиола две години в " Барселона ", а през 2010 година беше продаден на " Сити ". Двамата се събраха още веднъж през 2016 година, само че първоначално Туре не играеше, откакто имаше спор сред мениджъра и сътрудника на играча Димитри Селюк. В последна сметка той беше позволен и Туре записа 31 мача и седем гола във всички шампионати.

В шампионския сезон на " жителите " халфът изигра единствено 10 мача във Висшата лига и стартира като титуляр в едвам един от тях – последният против " Брайтън ".

" Не съм първият, който приказва за сходен случай с Гуардиола. Имаше и играчи в " Барселона ", които са му задавали същия въпрос. Може да се види, че той постоянно има проблеми с африканците, където и да отиде. Искам да съм този, който ще схваща мита за Гуардиола ", сподели още Туре.

Халфът напусна " жителите ", откакто договорът му изтече. В негова чест от " Сити " нарекоха едно от подготвителните стадиони въз основата си на името на Туре.

Преди години някогашният футболист на " Барселона " Самуел Ето`о също се оплака от отношението на Гуардиола. Той игра единствено един сезон под управлението на испанеца (2008-09), когато вкара 36 гола, само че по-късно беше употребен в договорката за Златан Ибрахимович с " Интер ".

" Гуардиола не ме почита. Като състезател качествата му са безспорни, само че когато треньор няма на какво да ме научи ", сподели през 2014 година камерунецът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР