Халфът на Манчестър Сити Синан Битики е принуден да прекрати

...
Халфът на Манчестър Сити Синан Битики е принуден да прекрати
Коментари Харесай

Проблем със сърцето спира кариерата на талантлив халф на Сити

Халфът на Манчестър Сити Синан Битики е заставен да приключи кариерата си единствено на 22-годишна възраст поради проблем със сърцето, само че може да остане в клуба и да работи като скаут, заяви Daily Mail.

Битики е роден в Косово, само че има и австрийско поданство. В Австрия той е бил в школата на Адмира Вакер, откъдето минава в академията на британския клуб през 2012-а година.

След това той игра чартърен в разнообразни тимове и в последния от тях - холандския Го Ахед Ийгълс, му е сложена диагнозата, поради която е заставен да завърши спортната си кариера толкоз рано.

"Поканиха ме в офиса на клуба, където ми оповестиха, че имам проблем със сърцето и би трябвало да се върна в Англия. Повече не може да се занимавам с деен спорт. В Манчестър Сити ми изрекоха цялостна поддръжка и не разтрогнаха договора ми. Попитаха ме с какво желая да се занимавам и в случай че желая да отворя магазин на стадиона, ще ми оказват помощ. Тогава се свързах със скаута на клуба, който има желание да построи собствен екип от скаути и ме предложения. С наслада ще се причисля към него. Може би единствено два от 10 клуба ще те оставят в тима при такава обстановка. Благодаря на Манчестър Сити, че ми предоставиха късмет. Много ми провървя ", показа Битики.

Той е диагностициран с хипертрофична кардиомиопатия (ХКМП) - най-често срещаното вродено сърдечно заболяване, с най-висока периодичност на неочаквана сърдечна смъртност (ВСС), само че по едно и също време с това е лечимо заболяване, което разрешава естествена дълготрайност на живота.

Хипертрофичната кардиомиопатия е основната причина за неочакваното прекъсване на сърцето при младите спортисти. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР