Халфът на Лудогорец - Яцек Горалски игра 70 минути в

...
Халфът на Лудогорец - Яцек Горалски игра 70 минути в
Коментари Харесай

Футболист на Лудогорец: Домусчиев може да привлече играч за 20 милиона евро

Халфът на Лудогорец - Яцек Горалски игра 70 минути в контролата на Полша против Уругвай във Варшава на 10 ноември, която приключи 0:0. Той пострада в мача - още във втората минута бе ударен в лицето от противник, който на всичкото от горната страна му бръкна в окото. По-късно в дуела Яцек бе настъпен от звездата на ПСЖ Единсон Кавани. Пред przegladsportowy.pl полузащитникът приказва за спаринга, за Лудогорец и разкри забавни неща за боса на разградчани Кирил Домусчиев.

Яцек, изглеждаш като боксьор...
- Още във втората минута състезател на Уругвай ме удари в главата, в окото. Първият ден след мача не бях толкоз зле. Но в този момент мястото стана лилаво, наподобявам на човек, преди малко излязъл от кръга. Както се споделя - " Където се цепят дърва, там хвърчат и тресчици ". Такива неща се случват на терена. Не упреквам никого. Мога да прибавя, че Кавани ме настъпи по ахилеса. Болеше ме извънредно, само че трябваше да продължа да играя. Така и направих.

Получи похвалите на експертите за представянето си в контролата, ти задоволен ли си?
- Не се окайвам. Чувствах се добре на терена. За мен няма разлика против кого играя - дали против Уругвай или против противник в българското състезание. Винаги се старая да давам най-хубавото от себе си.

 Лудогорец предложи 600 000 лв. за румънец?
Херо предложи 600 000 лв. за румънец?

" Динамо (Букурещ) ще одобри офертата ", пишат медиите в северната ни съседка

Беше доста деятелен, с това си завоюва благосклонностите на почитателите.
- Колегите ми се смееха, тъй като в първите 4 минути на мача направих 5 шпагата. Артур Йенджейчак към този момент споделя, че Горалски значи шпагат... Момчетата го харесаха, Михал Паздан най-много. Да използваш подобен способ не е неприятно нещо, той единствено ти дава преимущество. В клуба си върша същото, даже на тренировки. В Лудогорец има доста бразилци. Господи, знаете ли по какъв начин се ядосват? Те не обичат острите влизания, твърдите мачове. Наскоро желаех да взема топката от Игор Пластун и напряко отнесох крайници му. Бразилците бяха ужасени, те не могат да играят по този метод.

Да оставим настрани шпагатите, в Дружина Полска има доста нови футболисти. Помниш ли дебюта си?
- Да, в контрола против Словения през 2016 година. Трябваше да не разрешавам да се стига до рискове пред Артур Боруц, в този момент беше същото. Преди да стана част от тима, не познавах никого. С изключение на Славек Пешка, който в един миг бе без тим и бе пристигнал да се готви с Висла Плоцк, когато бях там. Той ми оказа помощ доста. Роберт Левандовски също, той бе добър с мен. Обикновено Левандовски приказва с новобранците. Мисля си, че като капитан не може да си разреши да не знае името на някого в тима.

 Лудогорец и Динамо (Букурещ) се схващат за Стелиано до края на месеца
Лудогорец и Динамо (Букурещ) се схващат за Стелиано до края на месеца

Тогава ще стане ясно дали бранителят ще подпише с разградчани

Не те ли тормози проявлението на огромната сцена?
- Какво имах да изгубвам? Станах национал, макар че не бях част от топклуб. Така че можех единствено да печеля. Селекционерът Адам Навалка обича да дава шансове на млади играчи, въпреки че аз не попадам в тази категория.

Много хора ви поучаваха да преминете в Лудогорец. Винаги говорите със суперлативи за клуба...
- Не чаках нещата да са толкоз професионални. Тренировъчният център разполага със седем терена - пет с естествена трева и два с изкуствена настилка. Те се употребяват и от децата в школата, академията е огромна. В допълнение - въз основата има медицински и оздравителен център, както и фитнес. Всичко си е на мястото.

Голяма разлика с това, което е било в Ягелония - там има единствено кофа с лед, а някогашна канцелария е превърната в съблекалня...
- Винаги ще бъда почитател на Ягелония, само че най-големият проблем на клуба е подготвителният център. Но въпреки това треньорът Михал Пробиерж работеше толкоз професионално, че се усещах все едно съм в западен тим.

 Димитър Димитров прати Георги Чиликов в Турция
Херо прати Чиликов в Турция

Бившият нападател ще разузнава идващия противник на тима в Лига Европа

Между двамата ви имаше " сложна обич " - той ви взе от Висла Плоцк, дебютирахте, по-късно ви прати в дублиращия тим, след това ви върна в първия отбор...
- Бях разгневен, като ме прати при запасите. Но той знаеше тъкмо кой мой бутон да натисне. Не желая да ви споделям какво си мислех тогава, тъй като не искам да ругая. Но си споделих, че ще направя каквото би трябвало, с цел да играя. Треньорът желаеше от ден на ден и повече, а аз не желаех да се удовлетворявам с минимални цели. Подобен на Пробиерж ментор бе и Марчин Качмарек, с който работих във Висла Плоцк. Той също не показваше, че даже и най-голямата победа го удовлетворява. Веднъж надвихме Легия, пресата ни засипа с похвали, аз бях опазил звездата им. На идната подготовка Пробиерж не спря да крещи по всички. Просто тъй като не искаше да се отпускаме за идващия дуел.

С Лудогорец се бориш за купата в България. На първо място сте, макар че загубихте последния си дуел от ЦСКА с 1:2.
- Не играх в този мач. За нашия тим е мъчно, тъй като другите постоянно излизат единствено да се пазят. Дори Левски и ЦСКА играят на контраатаки против Лудогорец. Нашите почитатели пък чакат всеки мач да побеждаваме с по 5:0, а това няма по какъв начин да стане.

Познаваш ли притежателя Кирил Домусчиев - един от най-богатите българи, чието положение се прави оценка на половин милиард евро?
- Първият път, когато го видях бе, откакто подписах контракта си с клуба - той ме предложения на вечеря. Вторият бе, когато бяхме отстранени от Шампионската лига. Тогава той пристигна и ни осведоми за треньорска промяна. Беше с 10 телохранителя, придвижваха се с 3 коли. Веднъж след един мач бяхме принудени да чакаме два часа на летището. Собственикът бе засегнат и сподели, че обмисля опцията да купи частен аероплан за тима за 35-40 милиона евро, с цел да не се случи това още веднъж. Мисля, че в случай че желае, може да притегли състезател за 20 милиона евро, това няма да бъде проблем за него.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР