Халфът на Лудогорец - полякът Якуб Пьотровкси даде интервю за

...
Халфът на Лудогорец - полякът Якуб Пьотровкси даде интервю за
Коментари Харесай

Халф на Лудогорец: Длъжни сме да се борим за титлата, но трябва да отдадем заслуженото и на ЦСКА

Халфът на Лудогорец - полякът Якуб Пьотровкси даде изявление за уеб страницата на един от някогашните си тимове в родината - Погон Шчечин. Полузащитникът пристигна в Разград в края на юли от немския Фортуна Дюселдорф и незабавно се трансформира в съществена фигура в състава на Анте Шимунджа. Игра в групите на Лига Европа, като стигна и до националния тим на Полша.
 Дуо на Лудогорец с благородни начинания
Дуо на Лудогорец с благородни начинания

Ето какви

Якуб, по какъв начин минава ваканцията ви?

- Почивам си от всичко, имах потребност да се изключа. Позаредих батериите и в този момент ще съм малко при фамилията преди да се върна в България и да стартира подготовка с Лудогорец за пролетния дял. Щастлив съм, че имах време да се видя и с приятелите.

Лудогорец зимува на второ място в класирането зад водача ЦСКА. Ще съумеете ли да се преборите за шампионската купа, която би била 12-а подред за вашия отбор?

- Няма различен вид. Лудогорец е задължен да се бори за купата. Не може да се каже, че направихме по-слаба есен от предходни години. Може би имахме две ненужни равенства по пътя, само че би трябвало да се отдаде заслуженото и на ЦСКА, които съвсем не изгубиха актив. Това също е добре, тъй като конкуренцията води до по-високи резултати. Напролет би трябвало да се стигнем още повече.

След идването ви в Лудогорец от Фортуна Дюселдорф много бързо успяхте да се приобщите. Явно не сте имал проблем в съблекалнята от това естество?

- Всъщност още на идващия ден след идването си в клуба записах половин мач. Оттогава играх във всички значими дуели. Много се веселя, тъй като имах потребност от постоянно показване. За половин година в Лудогорец, където комбинирахме срещи от шампионата и Лига Европа, записах повече игрово време, в сравнение с за цяла година в Германия. Това в действителност бе нещо ново за мен, тъй като в никакъв случай не съм играл в подобен темп - през три дни. Подготовката за подобен маратон е напълно друга. Разбира се, имах сходен интензитет на дуелите в Белгия, в Генк и Беверен, само че там не играех толкоз доста и не го усещах по този начин, както в този момент в България.
 Корейци също дават милиони за звездата на Лудогорец
Корейци също дават милиони за звездата на Лудогорец

Каули може да поеме към Жеонбук Моторс

Кои дуели с Лудогорец бихте отличил?

- Имам страхотни мемоари от двата мача с Рома и Бетис в груповата фаза на Лига Европа. Беше добра опция да се потвърдя против мощни противници. Освен това, на старта спечелихме Суперкупата на България против Левски. Хубаво е, когато поставяш нещо във витрината си. Емоции не липсваха, тъй като спечелихме трофея след дузпи. Спомням си добре и дуела от шампионата против ЦСКА, когато вкарах победния гол за 2:1. Именно конфликтите с Левски и ЦСКА са най-престижните в България.

Не успяхте да продължите към елиминациите в Лига Европа и в този момент слизате едно равнище по-надолу - в Лигата на конференциите...

- Групата ни беше много мощна. Много съжаляваме за последния мач с Рома в Рим, който просто не трябваше да губим, с цел да продължим в Лига Европа. По-същия метод можехме да имаме по-добър резултат и против Бетис вкъщи. Те на процедура ни победиха с 1:0 след единствено един удар. Трябва да се отдаде и нужното на ХИК Хелзинки. Справихме се доста добре изключително вкъщи, защото имаха преимущество от изкуствения си терен. Лично за мен разликата е огромна. Проведохме единствено една подготовка на него и това си пролича. Рома също имаха проблеми във Финландия. Въпреки всички, в клуба бяха удовлетворени от продължаването ни в евротурнирите и през пролетта. Сега ни предстоят два дуела с Андерлехт.

Да ви върнем към мачовете в България. Бихте ли описал атмосферата по трибуните?

- В лигата имаме малко последователи на домакинските срещи, само че за тези от Европа участват ентусиасти от разнообразни райони в страната. Когато Левски и ЦСКА ни гостуват техните почитатели пълнят бранша за посетители - над 1000 души. Те повече показват стила на ентусиастите, които познаваме в Полша. Понякога може да бъдат много нападателни. Това се случва и на дербито на Пловдив сред Ботев и Локомотив.

" Мистър асистенция " на Лудогорец си подвигна цената

Джонатан към този момент е по-скъп
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР