Халфът на Ботев (Пловдив) Па Конате е пред завръщане в

...
Халфът на Ботев (Пловдив) Па Конате е пред завръщане в
Коментари Харесай

Ботев губи Па Конате през лятото

Халфът на Ботев (Пловдив) Па Конате е пред завръщане в Швеция. Юношата на Малмьо прекара последните две сезона в България. Сега, съгласно Fotboll Direkt, той обмисля трансфер в шведски отбор през лятото.
Прочетете още
Па Конате има богат опит в тимове в елита на скандинавската страна, като завоюва четири трофеи с Малмьо. През лятото на 2017-а левият бек беше продаден за към 3 милиона крони, а от пролетта на 2021 година е благосъстоятелност на Ботев. От своето идване в българския тим той игра в множеството от мачовете.

Общо за „ канарчетата “ има 69 дуели, само че не наподобява като че ли ще запише още до края на сезона. Договорът на Па Конате изтича в края на сезона. Президентът на жълто-черните Антон Зингаревич му е предложил нов договор, само че двете страни към момента не са се разбрали. Остава единствено въпросът дали той ще продължи кариерата си в шведската Алсвенскан. Самият Конате показа, че е отворен за завръщане в Малмьо. Това сподели той за Expressen в края на 2020 година, когато към момента беше в норвежкия Розенборг.

През тази година Конате има два гола и една асистенция в 21 мача.

Преди няколко месеца се твърдеше, че Па Конате е сигурен за ЦСКА и ще премине като свободен сътрудник при " армейците ", само че очевидно прехвърлянето е пропаднал.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР