Халфът Лука Модрич е поредният футболист на Реал Мадрид, който

...
Халфът Лука Модрич е поредният футболист на Реал Мадрид, който
Коментари Харесай

Всеки ден някого: днес прокуратурата обвини Модрич

Халфът Лука Модрич е следващият футболист на Реал Мадрид, който си има проблеми със законите в Испания. Днес Прокуратурата публично му повдигна обвиняване за укриване на налози в размер на 863 000 евро от доходи за имиджовите му права за 2013 и 2014 година, твърди El Confidencial. Модрич е употребявал услугите на компания със седалище в Люксембург, с цел да заобиколи законите на Испания и да прикрие приходите си.
El Confidencial: Fiscalía denuncia a Modric por un delito fiscal https://t.co/MrLVHUs8l2
— Mauro Escamilla (@Llamicaesmauro) November 29, 2017

Вчера Марсело се призна за отговорен по аналогично обвиняване и ще заплати 500 000 евро. Преди това същите главоболия имаха Пепе, Фабио Коентрао и Жозе Моуриньо, като провиненията им бяха от интервалите на “Сантиаго Бернабеу”. Тези на Кристиано Роналдо пък надалеч не са завършили.

Иначе Модрич е " клиент " и на хърватската прокуратура. Футболистът е упрекнат, че на 13 юни е дал погрешни показания по време на процеса против някогашния президент на Динамо (Загреб) Здравко Мамич. Последният, дружно с брат му Зоран и други двама мъже, са упрекнати в противозаконни дейности, довели до ощетяването на Динамо с 15 млн. евро и на страната с 1,5 млн. евро.

Модрич беше свикан в съда, с цел да даде показания по отношение на делото за хипотетично укриване на доходи от страна на Мамич около прехвърлянето на халфа в Тотнъм през 2008 година Тогава 31-годишният национал на Хърватия декларирал, че през 2004 година бил подписал анекс с клуба от Загреб за възможното систематизиране на доходи при идни прехвърляния. Прокуратурата обаче твърди, че това е неистина, тъй като преди две години по време на предходно чуване Модрич бил споделил, че въпросният анекс бил парафиран чак след прекосяването му в Тотнъм.

Заради нарушаването на закона играчът на Реал е застрашен със затвор от 6 месеца до 5 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР