Халфът Филип Кръстев ще напусне Левски след края на сезона,

...
Халфът Филип Кръстев ще напусне Левски след края на сезона,
Коментари Харесай

Филип Кръстев напуска Левски

Халфът Филип Кръстев ще напусне Левски след края на сезона, осведоми " Тема Спорт ".

В момента 21-годишният футболист играе като преотстъпен на " Герена " от белгийския Ломел, а договорът сред двете страни изтича през лятото.

Той ще продължи кариерата си в чужбина. Съществуват и минимални шансове българският национал да продължи да носи синия екип, а изискването е Левски да се класира за евротурнирите.

През предходната година Филип Кръстев и мениджърът му Николай Жейнов се срещнаха с представители на " Сити Футбол Груп ", където разискаха бъдещето на играча. Както е известно, правата на халфа се държат от Манчестър Сити, а белгийският Ломел е част от клубовете под шапката на притежателите на жителите.
 В Белгия: Филип Кръстев няма да остане в Левски
В Белгия: Филип Кръстев няма да остане в Левски

След края на сезона

" По принцип би трябвало да ни питат и нас дали да го пратят в различен тим, не сме безгласна писмен знак. Да, имаме контракт за посланичество. Може би към този момент три години работим дружно. В този ред на мисли ни осведомиха, че има интерес от разнообразни клубове, само че все още нямаме нищо. Филип беше доста въодушевен. Посрещнаха ни доста топло. Всички се отнасят с огромен почит към него ", съобщи Жейнов след срещата.

През зимата оферта за Филип Кръстев имаше от португалския Витория Гимараеш, като се загатваше, че клубът е предложил над 4 милиона евро за него, само че до трансфер не се стигна и халфът остана на " Герена ".

Желанието на Станимир Стоилов е да се стигне до ново съглашение със " Сити Футбол Груп " и Кръстев да продължи да носи синия екип, само че за момента това наподобява малко евентуално. Откакто мина в Левски, 21-годишният футболист възроди кариерата си и се трансформира в главен състезател за столичани. Той изигра за отбора 42 дуела във всички шампионати, в които осъществя девет попадения. От началото на сезона е започвал в 20 мача от 21 в шампионата. Единствено пропусна нулевото тъждество във Варна против Черно море.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР