Хакерската атака продължава - четвърти ден училища в страната получават

...
Хакерската атака продължава - четвърти ден училища в страната получават
Коментари Харесай

Отново сигнали за бомби в много училища в страната

Хакерската офанзива продължава - четвърти ден учебни заведения в страната получават сигнали за сложени взривни устройства. Днес заплашителни мейли за сложени взривни устройства са получени в десетки учебни заведения във Варна, Добрич, Бургас, Велико Търново, София и Стара Загора.

18 варненски учебни заведения са получили електронни известия за бомба. Мейлите са получени към 9 часа. Сградите са тествани от чиновници на полицията. Учебният развой не е прекратен.

В 7 учебни заведения в община Стара Загора са подадени по едно и също време сигнали за бомби. Такъв има постъпил и в учебното заведение в село Хрищени. Всички сигнали са постъпили по имейл на електронните пощи на образователните заведения.

Анонимните сигнали за бомби, са изпратени като заплашителни, еднотипни, адресирани като „ значимо известие ". Навсякъде са изпратени полицейски екипи. Предприети са дейности по процедура. Учениците и личният състав на учебните заведения са евакуирани. На място в едно от застрашените заведения е комисар Лазар Христов – шеф на регионалната дирекция на полицията.

В няколко учебни заведения в София също са получени заплашителни мейли.

Очаквайте детайлности!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР