Хакерската атака, която през април т.г. срина системите на Български

...
Хакерската атака, която през април т.г. срина системите на Български
Коментари Харесай

Зам.-министър: Пощите бяха хакнати заради куриерска фирма

Хакерската офанзива, която през април т.г. срина системите на " Български пощи " е направена в интерес на частна куриерска компания. Това съобщи пред Нова тв зам.-министърът на превоза в служебния кабинет Красимир Папукчийски.

 

" До мен стига информация, че това е целево, с цел да може да вървят пощите в отрицателна посока на развиване ", уточни той, само че не назова частната компания, нито изнесе обстоятелства, които да поддържат тезата.

 

По негови думи, с цел да не се повтори сходна намеса, е конфигуриран нов програмен продукт. " Но към момента следствието от тази офанзива не е отстранено - даже и последния месец пенсиите отново бяха раздадени със забавяне от един ден ”, уточни Папукчийски.

 

Дни след хакерската офанзива против " Български пощи " принципалът им някогашният вицепремиер по ефикасното ръководство Калина Константинова отхвърли спекулациите, че вирусът е пуснат в интерес на куриерската компания " Еконт ", чийто притежател Николай Събев беше министър на превоза в кабинета на Кирил Петков. Софтуерните специалисти, които дават отговор за сигурността на държавните мрежи, разясниха, че хакерската атака идва от чужбина. Бившият министърът на електронното ръководство Божидар Божанов също поддържа тази теза, като уточни, че употребяваният вирус не се задейства, когато засече, че операционната система работи в Русия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР