Хакерската активност расте с увеличаване на броя на устройстватаСредната компания

...
Хакерската активност расте с увеличаване на броя на устройстватаСредната компания
Коментари Харесай

Кибератаките струват на бизнеса трилиони долари годишно

Хакерската интензивност пораства с увеличение на броя на устройствата

Средната компания от Fortune 500 употребява до 72 продукта, с цел да отбрани своите данни и ИТ системи
(снимка: CCO Public Domain)

Загубите на бизнеса от хакерски атаки ще надвишават 6 трилиона $ годишно към 2021-а, предвижда Дейв Веланте, старши анализатор в изследователската организация Wikibon. В тази сума влизат разноските за възобновяване на компютърни системи, които са били наранени от хакерство, както и загубите от понижаване на продуктивността на труда.

Хакерската интензивност нараства с увеличение на броя на устройствата, които се употребяват във компаниите и се нуждаят от отбрана. Въпреки че предприятията от ден на ден съхраняват голямо количество данни в няколко обществени и частни облака, броят на употребяваните смарт телефони и обвързваните периферни устройства продължава да пораства, създавайки нови благоприятни условия за хакерски атаки.
още по тематиката
Информационната сигурност през днешния ден е по-фрагментирана от всеки път: появиха се стотици артикули и голям брой стартъпи, като броят им нараства непрекъснато. Средната компания от Fortune 500 употребява до 72 продукта за сигурност, с цел да отбрани своите данни и ИТ системи. Но не всички от тези решения се оправят със своите функционалности.

Една от евентуалните аргументи за повишаването на киберпрестъпността, съгласно Дейв Веланте, е, че доставчиците на облачни услуги, включително Amazon Web Services, употребяват по този начин наречения „ модел за сигурност със споделена отговорност ”, който не всички клиенти схващат. В случая този модел обезпечава сигурността на S3 и EC2 инфраструктурата на AWS, до момента в който клиентът поема отговорност за използване на политиките и настройване на системите за попречване на неоторизиран достъп посредством устройствата.

Клиентите считат, че в случай че данните им са в известен облак, тогава те са по-добре предпазени, в сравнение с в случай че независимо се грижат за сигурността си. Но това не постоянно е по този начин, предизвестява анализаторът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР