Хакерска атака в TikTok - един от атакуваните профили е

...
Хакерска атака в TikTok - един от атакуваните профили е
Коментари Харесай

Хакерска атака в TikTok - един от атакуваните профили е на CNN

Хакерска офанзива в TikTok - един от атакуваните профили е на CNN. Това обявиха от платформата, благосъстоятелност на китайската компания " Байтданс ". Неин представител е споделил, че нападението е имало най-малък резултат и броят на компрометираните профили е дребен. Работи се по възобновяване им, съобщи NOVA.

Според Любомир Тулев, специалист по киберсигурност, офанзивата е доста нова и е zero-day exploit популяризира се сред чат известия. Всеки потребител в TikTok може да получи известие, като без да кликва на никое място, единствено като го отвори, профилът му може да бъде злепоставен. Засегнатите консуматори са малко, измежду тях обаче са и такива на известни персони - Парис Хилтън, CNN, Sony. Притеснително е, че се предава дейна сесия единствено посредством клик - хакерът има онлайн построената еднаквост към платформата без да има паролите ви. Така може да бъде онлайн дружно с вас в профила ви. Потребителите не престават да имат достъп до сметките си, а хакерите не разгласяват от тяхно име. Ако решат обаче, може да ги изхвърлят от профила им ", изясни той.

Киберекспертът напомни, че неотдавна Доналд Тръмп е станал част от TikTok, с цел да промотира предизборната си акция. " Над 700 000 турски консуматори в платформата бяха наранени от накърнимост посредством двуфакторната идентификация посредством СМС през 2023 година Проблемът е на равнище платформа и код, ние не можем да създадем нищо. При промяна на ключова дума няма да успеем да изхвърлим хакерите. Ако има паралелна интензивност и логове от непознати местоположения, би трябвало да се свържем с специалистите по сигурността на платформата. Призовавам да не отваряме известия от консуматори, които не познаваме ", уточни Тулев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР