Хакерска атака срещу сайта на Народното събрание. За нея съобщи

...
Хакерска атака срещу сайта на Народното събрание. За нея съобщи
Коментари Харесай

Има ли изтичане на данни след хакерската атака срещу сайта на НС

Хакерска офанзива против уеб страницата на Народното събрание. За нея заяви депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България ", Ивайло Мирчев. От Министерство на вътрешните работи все още нямат информация по случая.

Достъпът до уеб страницата на Народното събрание към този момент е възобновен.

За офанзивата се разбра от обява в обществените мрежи на депутата Ивайло Мирчев, който написа, че съгласно него повода е в концепцията да се помогне на Украйна с бронирани машини.

Именно хакерите са обяснили това на съветски език, като обявата им приключва с " Победа за нас ".

Хакерската офанзива е от вида DDoS, което значи безусловно отвод от услуга - в тази ситуация, потребителите нямат достъп до осведомителния запас на уеб страницата на Народното събрание.

“Това, което се случва, е че самият уебсайт става негоден. Тоест всеки с 25 $ в сметката си, който може да направи заплащане през интернет, може да си поръча подобен вид офанзива. Установихме, че уеб страницата на Народно събрание не работи, проверихме в няколко съветски групи и характерни канали, видяхме апела който ес обвързван с това, че България ще гласоподава вероятно да се дадат оръжия на Украйна ”, декларира Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ пред БТВ.

Според специалиста по киберсигурност Ясен Танев става дума за незаконна група, която търси внимание.

„ Подкрепена е от хулиганите, които се радват на псевдоуспехите си, тъй като това да атакуваш уеб страницата на Народното събрание в петък вечерта и единствено ти да си знаеш, е като да протестираш, че има опашка пред квартален магазин, до момента в който притежателите му са на почивка в Гърция “, съобщи Ясен Танев.

Стана ясно, че офанзивата е овладяна още мрежово равнище и не са достигнати сървърите на Народното събрание.

Няма приключване на данни и значима информация от уеб страницата на Народното събрание.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР