Хакерите са изпратили стотици хиляди писма от името на банкови

...
Хакерите са изпратили стотици хиляди писма от името на банкови
Коментари Харесай

От 10 дена България е подложена на масирана кибератака

Хакерите са изпратили стотици хиляди писма от името на банкови институции

От 20 март до момента в страната тече интензивна спам офанзива. На общ принцип в пощите на разнообразни институции, извършващи комерсиална активност, постъпват стотици хиляди писма, които претендират,  че са разпратени от името на разнообразни банкови институции, извършващи комерсиална активност на територията на страната, предизвестяват от Групово дело " БОП ". Според антимафиотите никога не би трябвало да се дава отговор след приемането на фишинг имейлите.

Чрез спам офанзивата се цели нелегално придобиване на персонални и други данни, които по-късно могат да бъдат употребявани за користни цели.

" Не предоставяйте персонални и други данни при приемането на сходни имейли ", са безапелационни от Групово дело " БОП ". Фалшивите писма са еднотипни по наличие - в известията има линк, който приканва получателите да вкарват оторизационните си данни от сметки за електронно банкиране (потребителски имена и пароли) или финансови платежни принадлежности (данни от дебитни и кредитни карти) под предлог, че се правят профилактични дейности от името на финансовите институции.

Всички финансови институции, осъществяващи комерсиална активност на територията на страната нямат процедура да изискват сходен вид данни по описания нагоре метод.
Антимафиотите работят проведено с огромните имейл провайдъри в България за пречистване на лъжливите СПАМ известия. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР