Хакерите от Nobelium са фокусирани върху ИТ компании и правителства

...
Хакерите от Nobelium са фокусирани върху ИТ компании и правителства
Коментари Харесай

Microsoft разкри пробив на хакерите, нападнали SolarWinds


Хакерите от Nobelium са фокусирани върху ИТ компании и държавни управления по целия свят
(снимка: CC0 Public Domain)

Н якои от инструментите на Microsoft за потребителска поддръжка са били достъпвани от хакерската група Nobelium, която е обвързвана с офанзивите по отношение на SolarWinds, оповестиха от софтуерната компания .

Компютър на сътрудник по потребителската поддръжка е бил злепоставен, разяснява Microsoft пред. Агентът е имал стеснен достъп и е можел да вижда в системата единствено неща като това какви услуги употребява даден клиент и каква е контактната информация за фактуриране.

Според Microsoft, хакерите са употребявали информацията, добита посредством инструментите, с цел да стартират „ мощно таргетирани ” офанзиви против съответни клиенти на Microsoft. Атаките са били част от по-голяма акция на Nobelium, фокусирана основно върху ИТ компании и държавни управления по целия свят, отбелязва.
още по тематиката
Microsoft се е свързала с клиентите, наранени от потребление на инструментите от хакерската група, а Nobelium към този момент няма достъп до устройството на сътрудника по поддръжка, твърдят от компанията.

Днес Microsoft приказва доста за сигурността, изключително по отношение на новата операционна система . Инциденти като въпросния, където един злепоставен компютър може да даде на хакерите преимущество при бъдещи офанзиви, са илюстрация на играта на „ котка и мишка, която Microsoft играе с хакерите ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР