Хакери, за които се смята, че работят чужда страна, са

...
Хакери, за които се смята, че работят чужда страна, са
Коментари Харесай

Хакерски атаки срещу две министерства в САЩ, Русия отрича да е замесена

Хакери, за които се счита, че работят непозната страна, са следели вътрешния трафик на електронната поща в министерствата на финансите и на търговията на Съединени американски щати, оповестява Ройтерс.
Хакът е толкоз сериозен, че докара до съвещание на Съвета за национална сигурност в Белия дом в събота.
 Хакнати са данни за имунизацията на BioNTech/Pfizer Хакнати са данни за имунизацията на BioNTech/Pfizer
Хакерите, направили хакерската атака против Агенцията по медикаментите на Европейски Съюз (EMA), са получили достъп до някои документи за имунизацията против к...
" Правителството на Съединени американски щати е наясно с тези информации и подхващаме всички нужни стъпки, с цел да открием и решим всевъзможни вероятни проблеми ", сподели представителят на Съвета за национална сигурност Джон Юлиът .
В информация на " Вашингтон пост " също се твърди, че зад офанзивата стоят съветски хакери , в допълнение към пробивите в Министерството на финансите и други държавни организации. 
От съветското посолство в Съединени американски щати реагираха незабавно.
" Обърнахме внимание на следващите неоснователни опити на някои американски медии да упрекват Русия за хакерски офанзиви против държавни органи на Съединени американски щати. Декларираме отговорно: злонамерените дейности в осведомителното пространство опонират на правилата на съветската външна политика , националните ползи и разбирането ни за междудържавните връзки. Русия не прави зловредни интервенции в кибер пространството ", се споделя в изказването от тяхна страна. 
 Журналист: Има заплаха да настъпи нова студена война сред Русия и Съединени американски щати Журналист: Има заплаха да настъпи нова студена война сред Русия и Съединени американски щати
Телевизионният водещ Владимир Познер, който години наред управлява телеконференции сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати, счита, че е малко евентуално отношени...
Посолството добави, че Русия интензивно предизвиква двустранни и многостранни съглашения за киберсигурност, само че доста от нейните оферти за градивен и равнопоставен разговор със Съединени американски щати остават без отговор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР