Хакери са изтрили безвъзвратно фейсбук профила на Старозагорския митрополит Киприан,

...
Хакери са изтрили безвъзвратно фейсбук профила на Старозагорския митрополит Киприан,
Коментари Харесай

Ексклузивно! Удариха профила на митрополит Киприан, ДАНС разследва искани дарения от негово име

Хакери са изтрили окончателно фейсбук профила на Старозагорския митрополит Киприан, като преди този момент са получили крупни суми пари от предприемачи, научи извънредно BulNews.bg.
Първата офанзива против акаунта на Киприан, който години наред беше асистент на починалия врачански митрополит Калиник, а сега оглавява Старозагорската епархия, била преди към 20 дни. Тогава единствено за няколко часа умелите хакери са съумели да изискат и получат солидни дарения от името на отеца. Докато се усетил, профилът му към този момент бил блокиран, само че за малко. Няколко дни по-късно офанзивата се повторила, като този път наглите хакери почнали да водят неприлична преписка с другари на митрополита. Опитали се да срутен репутацията му, като пращали неприлични оферти до негови другари от мъжки пол. Малко по-късно изцяло и окончателно изтрили профила му.
След като видял, че ситуацията е съществено, митрополитът алармирал способените служби и с следствието на случая се заели от ДАНС. Според специалисти в „ Компютърни закононарушения “, хакването може да бъде направено от фейсбук другар на митрополита. Разследването продължава с цялостна мощ и се чака в скоро време да стане ясно кой е виновен за злоупотребите.
Запознати със случая разясниха, че офанзивата може да е дело на различен митрополит, който завижда на Киприан за известността му и в основата на всичко да стои злоба. Имена обаче не се показват. Митрополитът е доста уважаван освен във Врачанско и Старозагорско и почитателите му измежду миряните наблюдават прецизно всяка негова обява. Хората го харесват, тъй като приема наедно и рецензията и похвалите, не блокира профили и постоянно е подготвен да помогне, разясниха негови почитатели в обществената мрежа.
Малко след офанзивата от митрополията излязоха с публично послание към всички миряни да не се доверяват сляпо на поискани дарения от който и да е било. Вижте обръщението от канцеларията на светата митрополия:
„ По мотив зачестилите в последно време злоупотреби с името на Старозагорската св. митрополия от лица, които, представяйки себе си като наши съработници и сътрудници на институцията, която ние представляваме, според решението на Старозагорския епархийски съвет от 03 октомври 2017 година, протокол № 14, известяваме, че Старозагорската св. Митрополия изрично се разграничава от всеки, който без надлежна легитимация се обявява като представител на митрополията и търси подпомагане от нейно име.
Във връзка с горното, оповестяваме, че канцеларията на митрополията се обърна документално до другите институции и представители на стопанския бранш, с цел да съобщи, че Старозагорската св. Митрополия не се ангажира с никакви претенции за разпределяне на финансови средства или друга логистична поддръжка и помощ, за които няма категорично писмо, подписано от Негово високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, като единствен легален представител на Старозагорската св. Митрополия.
Всеки има свободата, правото и даже моралното обвързване, съгласно силите и опциите си, да удовлетворява всяка молба, с която са се обърнали към него, само че ние държим да знаете, че подпомагате задачата на Старозагорската св. Митрополия, единствено тогава, когато откликвате на прошенията на нейните законни представители “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР