Хакери получили достъп до информация за 3,8 хиляди компании и

...
Хакери получили достъп до информация за 3,8 хиляди компании и
Коментари Харесай

Огромен теч на данни от офшорна банка

Хакери получили достъп до информация за 3,8 хиляди компании и персонални сметки

Нов теч на данни хвърля светлина върху интернационалното банкиране
(снимка: CCO Public Domain)

Хакери проникнаха в офшорната банка Cayman National Bank, ситуирана на остров Ман, и откраднаха повече от 2,2 терабайта поверителни данни. Инцидентът, за който оповестява Motherboard, е доказан от банката .

Остров Ман се намира сред Обединеното кралство и Северна Ирландия. Банката удостоверява за приключването на данни и твърди, че към този момент организира следствие на случая.
още по тематиката
Междувременно, уеб сайтът Distributed Denial of Secrets, ръководен от журналистката Ема Бест, стартира да разгласява копия от документи и банкова преписка. Общо са оповестени 640 000 имейла на Cayman National.

Течът е избран като „ най-подробният взор върху интернационалното банкиране, който в миналото е бил наличен за обществеността ”. Данните са забавни, като се има поради славата на банката, че се употребява за  пране на пари от разнообразни лица и структури.

Изложеният масив от данни е наименуван Sherwood. Той съдържа информация за 3,8 хиляди компании, тръстове и персонални сметки, ръководени от Cayman National Bank, в това число данни за салдото на средствата. По отношение на мащаба, течът към този момент се съпоставя с известния Панамски списък.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР