Хакери откраднаха 100 милиона долара в криптовалута от Horizon, така

...
Хакери откраднаха 100 милиона долара в криптовалута от Horizon, така
Коментари Харесай

Откраднаха криптовалути за 100 млн. долара

Хакери откраднаха 100 милиона $ в криптовалута от Horizon, по този начин наречения " блокчейн мост ", при последният огромен грабеж в света на цифрови валути.

Подробностите за хакерската офанзива към момента са дребни, само че от компанията за блокчейн Harmony, която е разработчик на Horizon, споделиха, че са разпознали кражбата в сряда сутринта. Harmony уточни самостоятелен акаунт, който се счита за провинен за хакерската офанзива.

" Започнахме да работим с националните управляващи и криминалистите, с цел да идентифицираме виновника и да изтеглим откраднатите средства “, сподели стартъпът в туит късно в сряда.

В следващ туит Harmony сподели, че работи с Федералното бюро за следствие и голям брой компании за киберсигурност за следствие на офанзивата.

Блокчейн мостовете играят огромна роля в пространството на DeFi (Децентрализираните финанси - форма на финансови взаимоотношения без присъединяване на обичайните финансови медиатори, основана на блокчейн технологиите), като оферират на потребителите метод да трансферират своите активи от един блокчейн в различен, написа БНР. В случая на Horizon потребителите могат да изпращат токени от мрежата на Ethereum до Binance Smart Chain. Harmony сподели, че офанзивата не е засегнала обособен блокчен мост.

Подобно на други аспекти на DeFi, които има за цел да възвърне обичайните финансови услуги като заеми и вложения в блокчейн, мостовете се трансфораха в съществена цел за хакери заради уязвимости в главния им код.

Мостовете " поддържат огромни ресурси от ликвидност ", което ги прави " примамлива цел за хакери ", съгласно Джес Симингтън, началник на проучването във компанията за разбор на блокчейн Elliptic.

" За да могат хората да употребяват мостове, с цел да реалокират средствата си, активите се заключват в един блокчейн и се отключват или копаят в различен “, сподели Симингтън. " В резултат на това тези услуги имат огромни размери криптоактиви. "

Harmony не разкрива по какъв начин тъкмо са откраднати средствата. Един вложител обаче изрази опасения по отношение на сигурността на блокчейн моста Horizon още през април.

Този хакерски набег следва серия от забележителни офанзиви против други блокчейн мостове. Ronin Network, която поддържа крипто играта Axie Infinity, загуби над 600 милиона $ при пробив в сигурността, осъществен през март. Wormhole, различен известен мост, загуби над 320 милиона $ в различен хак месец по-рано.

Последният грабеж прибавя към потока в последно време от отрицателни вести в крипто бранша. Крипто кредиторите Celsius и Babel Finance замразиха тегленията, откакто внезапен спад в цената на активите им докара до срив на ликвидността. Междувременно обсаденият крипто хедж фонд Three Arrows Capital може да бъде надъхан да изпадне в несъблюдение по заем от 660 милиона $ от брокерската компания Voyager Digital.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР