Хакери използват имената на действащи частни съдебни изпълнители за нова

...
Хакери използват имената на действащи частни съдебни изпълнители за нова
Коментари Харесай

Нова измама дебне в нета! Пращат ни покана от ЧСИ по имейл

Хакери употребяват имената на настоящи частни правосъдни реализатори за нова онлайн машинация. Читател алармира за подозрителен имейл, в които е получил покана за непринудено осъществяване.

В него се написа, че „ против Вас е формирано изпълнително дело, по реда на Граждански процесуален кодекс, с оглед непогасени от Вас отговорности “ към съответна компания. При все това учтиво ви се споделя, че в документа, изпратен от „ въпросното ЧСИ “, е разказана значима информация, която безусловно ви би трябвало, написа Трафикнюз.

Идеята е да отворите точно този изумителен файл, прикачен към имейла. Не е изключено част от персоналните ви данни да станат налични за измамниците или файлът да съдържа вирус, който да болести устройството ви.

В предупредително изказване от Камарата на частните правосъдни реализатори в страната се показва, че в никакъв случай предложения не се връчват по имейл. Във фишинг известието обаче това е целесъобразно с епидемиологичната конюнктура. Вижте по какъв начин наподобява имейлът, който НЕ бива да отваряте!

Камарата на частните правосъдни реализатори в България излезе с публично изказване по тематиката.

Ето какво написаха оттова:

" Внимание! Използват се имената на настоящи ЧСИ за фишинг – офанзиви! През последните дни в Камарата на частните правосъдни реализатори се получиха голям брой сигнали от жители за получени подправени имейли от името на частни правосъдни реализатори. Като податели са посочени настоящи частни правосъдни реализатори, само че това е корист с техните имена. Заглавието на фишинг - имейла е „ Покана за непринудено осъществяване “.

В тази връзка, изрично и за следващ път предизвестяваме жителите да не отварят такива имейли и прикачени към тях файлове, защото те са извънредно рискови за потребителите. Частните правосъдни реализатори привеждат в действие правосъдни актове и въз основа на правосъдно решение се образува изпълнително произвеждане. То стартира с покана за непринудено осъществяване.

Съгласно наредбите на Граждански процесуален кодекс поканата се връчва посредством призовкар на място или се изпраща по пощата с противоположна квитанция и в никакъв случай по имейл. Използването на е-поща при изпълнителните каузи е изключение, и то единствено при експлицитна спогодба с частния правосъден реализатор. Съветваме жителите при приемане на такива имейли да не отварят атачмънтите, да ревизират първо дали има частен правосъден реализатор с такова име и незабавно да се свържат по имейл или телефон с адвокатската фирма му, с цел да получат нужната информация.

Най-актуалните данни за настоящите частни правосъдни реализатори на територията на Република България може да получите само на интернет-страницата на Камарата на частните правосъдни реализатори на следния линк: https://www.bcpea.org/bg/register "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР